Δύο μέλη τις αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» συνέλαβε για την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Αστυνομία, έπειτα από έρευνες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για έναν 32χρονο κι έναν 37χρονο, γνωστούς στις Αρχές από παλιότερες ενέργειες του «Ρουβίκωνα», οι οποίοι στο παρελθόν είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια τουλάχιστον δύο φορές.
Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη των δύο ανδρών έπειτα από ανάλυση που πραγματοποίησαν στο βιντεοληπτικό υλικό που τραβήχτηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία τις εφημερίδας, και είχε καταγράψει την επίθεση. Από τη σωματοδομή αλλά και τα χαρακτηριστικά των δύο ανδρών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και δόθηκε σήμα στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.
Τελικά, οι δύο φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στη λεωφόρο Δεκελείας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.


