«Ψαλίδι» από Φίλη στα Θρησκευτικά του νέου ολοήμερου Δημοτικού

Το μάθημα των Θρησκευτικών έβαλε στο στόχαστρο το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά μέσω της μείωσης του ωρολογίου προγράμματος, από 35 ώρες εβδομαδιαίως σε 30, στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο ολοήμερο δημοτικό, εκδόθηκε και η σχετική υπουργική απόφαση, στην οποία ορίζεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών μετατρέπεται σε μονόωρο από δίωρο στην ε΄ και τη στ΄ δημοτικού. Στη γ΄ και τη δ΄ δημοτικού παραμένει δίωρο, ενώ δεν περιλαμβάνεται (ούτε περιλαμβανόταν) στο πρόγραμμα των δύο πρώτων τάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, μεταξύ άλλων, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 8.10 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στη 1.15 το μεσημέρι (δηλαδή καταργείται η πρωινή ζώνη), με αποτέλεσμα να μειωθούν οι διδακτικές ώρες. Το γεγονός έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι «πετσοκόβει» το πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου για να περιορίσει τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, αφού γνωρίζει ότι τα κενά θα είναι χιλιάδες τη νέα χρονιά.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι πολλά παιδιά θα αποκλειστούν από το ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται ότι πρέπει και οι δύο γονείς να είναι εργαζόμενοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα