ΗΛΕΚΤΩΡ: Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Λ. Μπόμπολα

Νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της θυγατρικής εταιρίας του ΗΛΕΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να εκδώσει η Κυπριακή Αστυνομία. Η έκδοση του νέου εντάλματος συνδέεται με νέα στοιχεία που διαθέτουν οι ανακριτικές Αρχές της Κύπρου για τις υποθέσεις με τις μίζες στις συμβάσεις διαχείρισης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Με την έκδοση του νέου εντάλματος, που αποστέλλεται άμεσα στις ελληνικές Αρχές, ακυρώνεται το προηγούμενο ώστε να συμπεριληφθούν τα πρόσθετα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει από την Κύπρο πρόσθετα στοιχεία, καθώς στις 6 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί στον Αρειο Πάγο το αίτημα έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούν οι κυπριακές Αρχές έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να εκδοθεί στην Κύπρο.
Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», λεπτομέρειες για την εμπλοκή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις μίζες που μοιράζονταν από τη θυγατρική ΗΛΕΚΤΩΡ για τις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα στην Κύπρο κατέθεσε στις κυπριακές Αρχές ο γενικός διευθυντής της Helector Cyprus Ltd Γιάννης Κοκότσης.

Στην κατάθεσή του ο κ. Κοκότσης υποστηρίζει ότι «για τις μίζες που δόθηκαν στον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο Μπόμπολας όχι μόνο γνώριζε αλλά ήταν παρών και σε συνάντηση με τον δήμαρχο» και προσθέτει: «Επειδή δεν μπορούσα να πάρω από μόνος μου καμία απόφαση που αφορούσε μίζες, ενημέρωσα τον Λεωνίδα Μπόμπολα και διευθέτησα συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Λάρνακας. Αυτό έγινε πριν από την καταβολή της πρώτης μίζας μέσα στο 2012.

Κατά τη συνάντηση αυτή που έγινε μεταξύ του Λεωνίδα Μπόμπολα, εμένα, του Ανδρέα Λουρουτζιάτη στο γραφείο του στη Λάρνακα στο Δημοτικό Μέγαρο, πέραν της τυπικής γνωριμίας ο δήμαρχος εξέφρασε στον Μπόμπολα την επιθυμία να έχει οικονομικό όφελος ούτως ώστε να επισπεύσει την καταβολή δεδουλευμένων προς την ανάδοχο κοινοπραξία που λειτουργεί τη μονάδα στην Κόσιη, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση της σύμβασης για τη μονάδα στην Κόσιη».

Ο γενικός διευθυντής της Helector Cyprus υποστηρίζει: «Ο Μπόμπολας συμφώνησε με τις απαιτήσεις του δημάρχου Λάρνακας, παρόλο που οι απαιτήσεις του δημάρχου ήταν για μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που εν τέλει καταλήξαμε. Κάθε φορά που έδινα μίζα στον δήμαρχο Λάρνακας ήταν κατόπιν έγκρισης και οδηγιών του Μπόμπολα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα