Σε συνέντευξή του τα αποκάλεσε (πάλι) «Μακεδονία» ζητώντας να ενταχθούν στην Ε.Ε.
Συνεχίζει να προκαλεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αποκάλεσε «Μακεδονία» -άλλη μία φορά- τα γειτονικά Σκόπια κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel της ΠΓΔΜ.
Ο δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων σχολίασε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει αλλάξει αρκετές φορές θέση σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», και ζήτησε από τον κ. Μπουτάρη την άποψή του για τη «μακεδονική ταυτότητα». «Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Εμείς δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα, έχουμε ελληνική γλώσσα κι έτσι αυτό το θέμα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που με ενοχλεί, και νομίζω ότι ενοχλεί τους πάντες στην Ελλάδα, είναι η αλλαγή της Ιστορίας» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Σε όλη τη συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης αναφερόταν στα Σκόπια ονομάζοντάς τα «Μακεδονία», ενώ όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς βλέπει την εξέλιξη της διασυνοριακής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ο κ. Μπουτάρης ανάμεσα στα άλλα υποστήριξε ότι πρέπει να ενταχθούν στην Ε.Ε. «Θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο, τη “Μακεδονία” να γίνει μέλος της Ε.Ε. Η ένταξη έχει πολύ περισσότερο πολιτική από ό,τι οικονομική σημασία. Το να είσαι μέλος της Ε.Ε. σημαίνει ότι είσαι μέλος μιας οικογένειας, αυτής των πιο ανεπτυγμένων και πολιτισμένων χωρών» είπε ο κ. Μπουτάρης.
Σχετικά με την παρουσία του στο Φόρουμ για Νεαρούς Ηγέτες, που διοργάνωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους μαθητές του φόρουμ είναι από τη «Μακεδονία» και συνέχισε: «Αυτό είναι καλό, γιατί στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία ο Τίτο είχε ρυθμίσει τα πράγματα με τρόπο που η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη».



