«Διδάσκει ανθρωπισμό η Ελλάδα»

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στους ξένους. Τίμησε στις Πρέσπες τον ήρωα αρχιφύλακα Ηλ. Κωστένη που έχασε τη ζωή του το 2013

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος από πυρά κακοποιών στις 8 Δεκεμβρίου του 2013 στη διάρκεια περιπολίας στη Μικρή Πρέσπα, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη Μικρολίμνη Πρεσπών.

«Η μνήμη του ηρωικού αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος προσέφερε τη ζωή του θυσία στον βωμό του καθήκοντος, είναι πια ένας πραγματικός “θυρεός” για την Ελληνική Αστυνομία και επέκεινα για την ελληνική Πολιτεία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο μνημείο ήταν η οικογένειά του, καθώς και αρκετοί συγχωριανοί και φίλοι του από το χωρίο Ιτέα Πρεσπών.

Χθες ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην ακριτική Φλώρινα σε ημερίδα για το Προσφυγικό τόνισε ότι πρόκειται για μια τραγωδία και πρόκληση για την ανθρωπότητα, αλλά κυρίως για την Ευρώπη.

Νοοτροπία

«Αν έχει νόημα σήμερα μια παγκοσμιοποίηση στην εποχή μας, αυτή δεν είναι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, αλλά η παγκοσμιοποίηση του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι Ελληνες διδάσκουν και θα διδάσκουν με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες και συμβάλλουν ώστε να αποκτήσουν την ίδια νοοτροπία και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου ότι κινδυνεύει το θεμέλιο της Ε.Ε. και η ίδια η Ευρώπη, αν επικρατήσουν ξενοφοβικές αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες.

Βραβεύθηκαν επίσης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η ΔΕΗ και ο όμιλος Μυτιληναίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα