Νέος ομαδικός βιασμός 25χρονου Μαροκινού από τρεις Αλγερινούς!

Ακόμα ένα περιστατικό ομαδικού βιασμού, με «πρωταγωνιστές» τρεις Αλγερινούς, ηλικίας 19, 20 και 24 ετών, και θύμα έναν 25χρονο Μαροκινό, σημειώθηκε στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια Λέσβου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του νησιού, χθες τα ξημερώματα οι τρεις μετανάστες με τη χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν τον 25χρονο σε συνουσία, ενώ του απέσπασαν και το ποσό των 320 ευρώ. Μάλιστα, κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε την καταγγελία του 25χρονου θύματος τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του 19χρονου, που μαζί με τους δύο άλλους Αλγερινούς συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό του νεαρού. Οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του βιασμού και της κλοπής. Οι τρεις Αλγερινοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση ομαδικού βιασμού που καταγράφεται στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια σε διάστημα λίγων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, τέσσερις 17χρονοι Πακιστανοί βίασαν έναν 16χρονο ομοεθνή τους, καταγράφοντας μάλιστα τις σκηνές σε βίντεο. Στους τρεις ανήλικους δράστες μετά την απολογία τους στον ανακριτή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και τέθηκαν υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, που ανέλαβε τη μεταφορά τους σε άλλη δομή ώσπου να οριστεί η δίκη.

Νέα εξέγερση! Εκαψαν κοντέινερς στη Χίο

Σε εκτεταμένα επεισόδια με φωτιές και σοβαρές καταστροφές στις κτιριακές υποδομές του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Σούδα της Χίου εξελίχθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου η διαμαρτυρία αλλοδαπών για τις συνθήκες διαβίωσης στο hot spot. H ξαφνική νεροποντή που «επισκέφτηκε» τη Χίο προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των φιλοξενουμένων στο κέντρο. Αρχικά οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές, ωστόσο μετά σημειώθηκε γενικευμένη εξέγερση, με συνέπεια να καούν ολοσχερώς έξι οικήματα του κέντρου φιλοξενίας και να υποστούν ζημιές πολλές δομές. Τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο μετά την επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και τον αποκλεισμό των αλλοδαπών σε ένα σημείο του καταυλισμού. Την επιχείρηση της Αστυνομίας ακολούθησε επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι με τρία οχήματα έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ τρεις πρόσφυγες, ηλικίας 30, 22 και 18 χρονών, συνελήφθησαν, καθώς πετούσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίων των πυροσβεστών.

Λέσβος: Βγήκε το λουκέτο, μένει ο διχασμός

Διχάζεται η τοπική κοινωνία στη Λέσβο από το λουκέτο που μπήκε και βγήκε σε δημοτικό σχολείο λόγω των προσφύγων. Σημειώνεται ότι γονείς μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, το μεσημέρι της Παρασκευής, έβαλαν λουκέτο στην εξώπορτα του σχολείου, αντιδρώντας στη δημιουργία ειδικού τμήματος για την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
Τα οκτώ παιδιά προσφύγων τα οποία επρόκειτο να ενταχθούν στο 8ο Δημοτικό είναι από οικογένειες που φιλοξενούνται στη δομή των κατασκηνώσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για οικογένειες που περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πολλά παιδιά έχουν χάσει κάποιον γονιό τους ή και αδέρφια τους στις εμπόλεμες ζώνες από τις οποίες προέρχονται.
«Διαφωνώ με όλα όσα έγιναν. Οι αρχές μου και ο τρόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου απέχουν από το κλείσιμο του σχολείου» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Κουρδουσά. Μετά τις αντιδράσεις, το λουκέτο βγήκε τελικά από την πόρτα του σχολείου.

Εργαζόμενος σε hot spot νοσηλεύεται με οξεία ηπατίτιδα Α

Εργαζόμενος στον τομέα καθαριότητας, που απασχολείται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ότι προσβλήθηκε από οξεία ηπατίτιδα Α. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως εμβολιάστηκε για τη συγκεκριμένη ασθένεια, ωστόσο πριν παρέλθει χρονικό διάστημα 15 ημερών, έτσι ώστε να «θωρακιστεί» ο οργανισμός του, προσβλήθηκε από ηπατίτιδα Α.

Ο εργαζόμενος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για άθλιες συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.
«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ άσχημες. Πολλοί πρόσφυγες δεν χρησιμοποιούν τις χημικές τουαλέτες παρότι υπάρχουν. Υπάρχουν κόπρανα ακόμη και στον χώρο όπου γίνεται το συσσίτιο. Μικρά παιδιά κάνουν εκεί την ανάγκη τους. Ετσι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη μετάδοση ασθενειών» κατήγγειλε.

«Στην οικογένειά μου φοβηθήκαμε όταν προσβλήθηκα από ηπατίτιδα. Μπήκαμε σε καραντίνα. Ευτυχώς οι γιατροί είπαν ότι θα γίνω καλά» πρόσθεσε.
Ο κ. Χριστόπουλος κατήγγειλε ακόμη ότι στα κέντρα φιλοξενίας υπάρχουν πρόσφυγες που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, όπως διακίνηση ναρκωτικών, και εξέφρασε την απορία γιατί δεν παρεμβαίνει η Αστυνομία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα