Εμμονές του Βενιζέλου με την εξουσία

«Μόνος είπα ότι φεύγω»! Ετσι περιέγραψε χθες την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο «πολύς» Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και της Ν.Δ., υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα στον ελληνικό λαό για τη λεγόμενη σκληρή διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε τη νοοτροπία του πρωθυπουργού «παθητική και χαμηλών προσδοκιών». Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επικεντρώνεται στη λογική του χρέους της χώρας, χαρακτηρίζοντας αυτή τη λογική «τη μεγαλύτερη ιδεολογικοπολιτική παρεξήγηση των τελευταίων ετών».

Κριτική, όμως, άσκησε και στη Ν.Δ. «Η λύση δεν μπορεί να είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως φαντασιώνονται. Η λύση είναι πλατιά κυβερνητική συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο υπερασπίστηκε τον ΕΝΦΙΑ (ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος τον ανακοίνωσε), λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αλλά με ανάπτυξη των εγχώριων αγορών.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στη δική του συμβολή στις εξελίξεις, είπε πως κλήθηκε να παίξει έναν ρόλο στις δύσκολες στιγμές: «Μόνος είπα ότι φεύγω. Τώρα δεν αναμειγνύομαι στα οργανωτικά. Ο δικός μου ρόλος είναι οι προγραμματικές προτάσεις».

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα