Θέμα χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας άνοιξε (επισήμως) ο Τζανακόπουλος

Aνοιχτό άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το θέμα χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους εν όψει της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Την ίδια ώρα δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Νίκου Φίλη με τις οποίες ο πρώην υπουργός Παιδείας διέψευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για όσα ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι διημείφθησαν μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα της 5ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε αν κρατήθηκαν πρακτικά της επίμαχης συνάντησης, στην οποία εκτός του Αλέξη Τσίπρα, του κ. Ιερωνύμου και του Νίκου Φίλη συμμετείχαν και άλλοι ιεράρχες μαζί με την τότε κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη και τον Πάνο Καμμένο.

Διάλογος

Περιορίστηκε μόνο να πει ότι συνεχίζεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Εκκλησίας, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

«Οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όταν αυτή η διαβούλευση ολοκληρωθεί στη βάση του χρονοδιαγράμματος, το οποίο, ούτως ή άλλως, έχει τεθεί εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» υπογράμμισε.

Οσον αφορά τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ένα εύφλεκτο θέμα που τίθεται με τη μορφή πίεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα τόσο από τον πρώην υπουργό Παιδείας όσο και από στελέχη των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι μια συζήτηση την οποία έχει αναλάβει η επιτροπή για τον δημόσιο διάλογο εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος και οι τελικές θέσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. θα γίνουν γνωστές, όταν αυτός ο διάλογος ολοκληρωθεί.

«Σε κάθε περίπτωση η βασική αρχή είναι ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα εκσυγχρονισμού του ελληνικού Συντάγματος στην κατεύθυνση του σαφούς προσδιορισμού των διακριτών ρόλων μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα