Τέταρτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία προέβλεψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα, ενώ ο στόχος της στροφής προς την ανάπτυξη έχει χαθεί.
Ο κ. Λιαργκόβας έκανε «μαύρες» προβλέψεις, υποστηρίζοντας ότι «το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά, θα είναι ύφεση ή στο μηδέν, δεν θα έχουμε ανάπτυξη, και αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους».
Ο κ. Λιαργκόβας ερωτηθείς για το κυβερνητικό αφήγημα της εξόδου στις αγορές στο τέλος του 2017 δεν φάνηκε να το υιοθετεί, καθώς τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ’18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον Μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο Μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».
Υποστήριξε ότι «δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται, με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».
Μέχρι 1% η ανάπτυξη
Αναφερόμενος στον δημοσιονομικό στόχο του 2017 για ανάπτυξη ύψους 2,7% τόνισε ότι «αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%».

