ΗΠΑ: Ετοιμάζουν μεγαλεία για τον Τσίπρα

Θα φιλοξενηθεί στο περίφημο Blair House, απέναντι από τον Λευκό Οίκο, το διήμερο 17-18 ΟκτωβρίουΤο περίφημο Blair House (φωτό), την κατοικία στην οποία φιλοξενούνται παραδοσιακά αρκετοί εκ των προσκεκλημένων του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα κατά το διήμερο της παρουσίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα. 

Στο ίδιο μέρος είχε φιλοξενηθεί τον Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ότι ο Λευκός Οίκος κρατάει προσεκτικά τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά – για την ώρα.

Συνιστά, ωστόσο, ειδοποιό διαφορά, που δείχνει τον νέο και αρκετά αναβαθμισμένο ρόλο της Αθήνας από πλευράς Ουάσινγκτον, αν αναλογιστούμε ότι τέτοιες… τιμές δεν είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, που ήταν ο τελευταίος Ελληνας πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφτηκε επισήμως τις ΗΠΑ, το 2010, ύστερα από πρόσκληση. Η προεδρική κατοικία φιλοξενίας υψηλών προσώπων (President’s Guest House) βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και εκεί θα μείνει ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσίπρας όμως προτού μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, στις 17 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο Σικάγο στις 14 και τις 15 του μήνα για να συμμετάσχει σε ομογενειακή εκδήλωση που θα διοργανώσει ο επιχειρηματία Τζον Κάλαμος. Ο Ελληνοαμερικανός και οι συνεργάτες του πρόσφατα μαζί με τον ολλανδικό όμιλο Exin Partners απέκτησαν τον έλεγχο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επένδυση που χαροποίησε ιδιαίτερα τον αμερικανικό παράγοντα και ειδικότερα τον πολύ δραστήριο στον τομέα των αμερικανικών επενδύσεων Τζέφρι Πάιατ.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Σικάγο και στη συγκεκριμένη εκδήλωση υποδηλώνει τη σαφή πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα, στην προσπάθεια να βγει η χώρα οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018 και να στείλει το μήνυμα παντού ότι ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ… λογικεύτηκε και δεν έχει καμιά σχέση με τον «παλαβό» ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης.

Το τελικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Στις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι να συμπεριληφθεί ομιλία στο γνώριμο για τον κ. Τσίπρα Ινστιτούτο Levy, καθώς και συναντήσεις με γερουσιαστές και Αμερικανούς πολιτειακούς αξιωματούχους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα