Η Παγκόσμια Τράπεζα στην Κεντρ. Μακεδονία

Την Κεντρική Μακεδονία θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για το σχέδιο ενοποίησης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Η προοπτική αυτή έγινε γνωστή μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτό) με τον διευθυντή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Αρούπ Μπανέρτζι και στελέχη της τράπεζας. Στη συζήτηση εξετάστηκε συνολικά η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Τζιτζικώστας στις ΗΠΑ, είχε επίσης επαφές για την καλύτερη προετοιμασία και παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ, στην οποία θα είναι η τιμώμενη χώρα. Επιπλέον, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο και είχε συναντήσεις με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Αλτον Μπάλαντ, με τον αρμόδιο για Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία Τζόναθαν Κοέν και τον διευθυντή για τις Υποθέσεις της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Μάθιου Πάλμερ.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδειξαν διάθεση ενημέρωσης για τα θέματα της περιφέρειας και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα