Διπλωματικά παιχνίδια από τον Ζάεφ με την αλλαγή Συντάγματος

Ηξεις αφήξεις και περίεργα παιχνίδια από τον Ζόραν Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τη μία ημέρα δηλώνει ότι η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει το Σύνταγμά της και θέτει θέμα δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό και την άλλη αφήνει «παράθυρο» αναθεώρησης του Συντάγματος στην πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το θέμα του Συντάγματός της πριν από την ένταξη στην Ε.Ε., ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες-μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ. «Aναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή, αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της» είπε ο Ζάεφ.

Οι θεσμοί

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση, και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς. «Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» κατέληξε. Πάντως, μία ημέρα νωρίτερα μιλούσε για δημοψήφισμα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ προκειμένου να εγκρίνουν οι λαοί τη λύση στο θέμα της ονομασίας.

Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο της 3ης υπουργικής συνάντησης Ελλάδας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Αλβανίας για τη διασυνοριακή συνεργασία, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ το επόμενο τετ α τετ τους θα είναι λίγες ημέρες αργότερα, πάλι επί ελληνικού εδάφους, στην κοινή Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων στο Σούνιο (10-11 Μαΐου).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα