Οροθετική τοξικομανής δάγκωσε νοσηλευτή

Αθλιες συνθήκες στο ΔρομοκαΐτειοΤις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στα ψυχιατρικά νοσοκομεία επαναφέρει στο προσκήνιο η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ότι στο Δρομοκαΐτειο μια οροθετική ασθενής, τοξικομανής, δάγκωσε νοσηλευτή, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο νοσηλευτής δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη «έντονα διεγερτική», είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και ακολουθεί προληπτική αγωγή. 

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον νοσηλευτή, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας, και τονίζει «πως η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό στα όρια της ψυχικής και της σωματικής εξάντλησης».

Εκρηκτικό μείγμα

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων, που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών, προβαίνουν -λόγω της ψυχικής τους κατάστασης- καθημερινά σε πράξεις βίας έναντι των εργαζομένων».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το Δρομοκαΐτειο με πλήρη χρηματοδότηση και με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Την ίδια ώρα ζητεί την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και την επιστροφή στους εργαζομένους των χρημάτων που έχασαν μισθολογικά τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας ασφάλεια στην εργασία, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και κάλυψη των απαραίτητων αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα