Δεν εξοφλούν οι Ιταλοί τη συντήρηση των τρένων

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει χρέος 10 εκατ. €!Αγριεύει η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) και των Ιταλών της FS που ελέγχουν πλέον την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ υποστηρίζει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πληρώνει τα συμφωνηθέντα στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρία, με αποτέλεσμα η τελευταία να έχει περιέλθει σε οικονομική ασφυξία. Γι’ αυτό ανακοίνωσε χθες ότι σταματά να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης συρμών κ.λπ. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι οι Ιταλοί να εξοφλήσουν τις οφειλές τους που, κατά τον ΟΣΕ, ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει υποβάλει τη μοναδική προσφορά για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Η προσφορά θεωρήθηκε πολύ χαμηλή, χωρίς έως σήμερα οι Ιταλοί να έχουν αυξήσει το προσφερόμενο τίμημα. 

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι όσα υποστηρίζει η ΕΕΣΣΤΥ είναι συκοφαντικά και συνδέονται με το γεγονός πως θα υποβάλει νέα προσφορά την Πέμπτη.

Μη εμπρόθεσμη

Σε ανακοίνωση της ΕΕΣΣΤΥ αναφέρεται: «Παρέχει μέχρι σήμερα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συντήρησης. Δυστυχώς η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της μη εμπρόθεσμης εξόφλησης των οικονομικών της υποχρεώσεων, που σήμερα υπερβαίνουν τα 10.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. σε απόλυτη οικονομική ασφυξία. Ανάμεσα σε άλλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί μήνες δεν καταβάλλει κανένα ποσό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες συμπληρωματικής συντήρησης. Ως εκ τούτου, υπηρεσίες τέτοιας φύσης θα παρέχονται μόνον εφόσον τις ζητά εγγράφως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και καταβάλλεται, όπως ορίζει η σύμβαση, το αντίστοιχο τίμημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα