Πόλεμος δηλώσεων από τα κόμματα

Την έντονη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η έκρηξη του μηχανισμού στον Αγιο Διονύσιο«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς, το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο, όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία» προσέθεσε, ενώ επιτόπου έσπευσε και ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας του κόμματος Β. Κικίλιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων Αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες».

Το συμβάν σχολίασε και η Φώφη Γεννηματά στα social media: «Δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα, και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Απειλήθηκαν ζωές. Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της». Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης μίλησε για μια «απεχθή και άθλια ενέργεια… Κάθε πράξη βίας, από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και πρέπει να μας βρίσκει όλους σε ενιαίο μέτωπο απέναντί της» ανέφερε.

Η Χρυσή Αυγή ευχήθηκε «στα θύματα της κόκκινης τρομοκρατίας» ταχεία ανάρρωση και καλεί τους «ανεύθυνους υπευθύνους αρμοδίους να αναλογισθούν σε τι κατήφορο έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας».

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι «πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βούτυρο στο ψωμί όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”».

Το Ποτάμι έκανε λόγο για «αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος -για ποιον, άραγε;- καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας. Η Πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά».

Η Ενωση Κεντρώων τόνισε πως «η τυφλή επίθεση προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ενωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα