Στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων στα Ιμια

Στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ιμια για την πατρίδα……Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Εκτορα Γιαλοψού έριξε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό γεγονός.

Συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το σημείο με ιδιωτικό σκάφος, επισημαίνοντας ότι «ένα στεφάνι στον υγρό τάφο των Ιμίων είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες – υπερασπιστές του ελληνικού μας Αιγαίου. Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε». Στην περιοχή έπλεε η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα τελέστηκαν αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο για τα τρία παλικάρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου, με πρωτοβουλία του τοπικού δήμου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα