Μίζες με τη… σέσουλα στις λαϊκές αγορές

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούςΣτη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε πολυμελής σπείρα, που εκβίαζε και εξαπατούσε από το 2006 (!) πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής, αποκομίζοντας κέρδη 3.000.000 ευρώ! Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στο παρακράτος που είχαν στήσει κρατικοί υπάλληλοι επί σειράν ετών, με εκβιασμούς αντί μεγάλων χρηματικών ποσών σε βάρος παραγωγών λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Αττικής.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας συνολικά 20 άτομα (19 άνδρες και μία γυναίκα) σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι πρώην και νυν στελέχη, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, μέλη σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και πωλητές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, της εκβίασης, της απάτης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Προκειμένου οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη του μαφιόζικου κυκλώματος και να θέσουν υπό παρακολούθηση τα μεγάλα «κεφάλια» μεταμφιέστηκαν σε εργαζομένους στις λαϊκές, πουλώντας κάρβουνα. Ως αρχηγός της «μαφίας των λαϊκών αγορών» φέρεται ένας ανώτερος υπάλληλος της Περιφέρειας, ο οποίος μέχρι πριν από περίπου δύο μήνες ήταν διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές. Καθώς οι ανώτεροί του είχαν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα της Ασφάλειας, τον μετακίνησαν σε άλλη Διεύθυνση προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν, όταν είχαν ακουστεί φήμες για την παράνομη δραστηριότητά του, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν δίστασε να απειλήσει ακόμη και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους έλεγε πως έχει γνωριμίες και ότι θα τους μεταθέσει στην «πινέζα του χάρτη»! Ως άμεσοι συνεργοί του φέρονται υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης, συνδικαλιστές και πρόεδροι των λαϊκών αγορών, ακόμα και πωλητές που διατηρούσαν πάγκους.

Ο… τιμοκατάλογος

Το κύκλωμα εισέπραττε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς μόνο για τη χορήγηση, τη μεταβίβαση ή την ανανέωση άδειας εισέπραττε το ποσό των 64.000 ευρώ, για αλλαγή θέσης πάγκου απαιτούσε 20.000 ευρώ, ενώ οι παλιννοστούντες που είχαν πάγκο πλήρωναν 15.000 ευρώ για να διατηρήσουν τη θέση.

Σε συγκεκριμένες λαϊκές το μηνιαίο «χαράτσι» για τη διατήρηση της θέσης έφτανε τα 400 ευρώ. Μάλιστα, το κύκλωμα εισέπραττε χρήματα ακόμα και από αλλοδαπούς και Ρομά, που έστηναν παραλαϊκές δίπλα στις νόμιμες αγορές, πάντα με τις ευλογίες του κυκλώματος, το οποίο και χρυσοπλήρωναν!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα