Στούντιο «αλά Χόλιγουντ» στην Κεντρική Μακεδονία!

Στόχος της προσπάθειας, η προσέλκυση «κολοσσών» της 7ης Τέχνης, ώστε να γυριστούν ταινίες και διεθνείς παραγωγέςΚινηματογραφικά στούντιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να δημιουργήσει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου η περιοχή να προσελκύσει το ενδιαφέρον «κολοσσών» του Χόλιγουντ και όχι μόνο, ώστε να γυριστούν στη χώρα μας ταινίες και διεθνείς παραγωγές.

Οπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 30ού Money Show 2019, τα αποτελέσματα του Film Office έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εταιρίες παραγωγής δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα, ενώ τα οφέλη από την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό είναι πολλαπλά.

Οπως έγινε επίσης γνωστό, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Film Office της Περιφέρειας στοχεύει στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πύλης με αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις άδειες που θα χρειαστούν σε περίπτωση γυρισμάτων σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δρομολογηθεί τα γυρίσματα του «Sephardic Hope» του José Alejandro González Baztán με την υποστήριξη του Aragon Film Commission και της κρατικής τηλεόρασης Aragon TV. Θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε πέντε χώρες, ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνουν γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια.

«Το Κόκκινο Ποτάμι»

Επίσης, υπό υλοποίηση είναι «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, για το οποίο θα γίνουν γυρίσματα σε τρεις χώρες.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης, από τις 16 Απριλίου 2018, που δόθηκε και επίσημα το κίνητρο της επιστροφής του 35% των χρημάτων σε ρευστό επί των επιλέξιμων δαπανών τις οποίες θα κάνει ένας επενδυτής στην Ελλάδα, υπέβαλαν αίτηση 50 επενδυτικά έργα. Από τα 38 έργα, με τη συνολική επένδυση στη χώρα μας να ανέρχεται σε περίπου 32.300.000 ευρώ, θα δημιουργηθούν 11.500 θέσεις εργασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα