Ασυνεννοησία στο υπ. Ανάπτυξης! Αυτοδιαψεύσεις στα «παράθυρα» από Γεωργιάδη και Παπαθανάση

Ο αναπληρωτής υπουργός παρέθεσε ενδεικτική ημερομηνία την 1η Δεκεμβρίου

Oύτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους δεν μπορούν στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Νίκο Παπαθανάση να δηλώνει ότι σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου και τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον «αδειάζει».

Μάλιστα, οι δηλώσεις του υπουργού και του αναπληρωτή του έγιναν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (Σκάι), φανερώνοντας τις πολύ κακές σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών. Φανερώνουν επίσης και την έλλειψη συνεκτικού σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης όχι μόνο στο θέμα της αγοράς, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Δημιουργεί δε ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε μια μορφή κανονικότητας.

Πρώτος… χτύπησε ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι ανέφερε πως από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξετάζονται και εναλλακτικά σχέδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση της διασποράς του ιού. Ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα σενάρια και ότι δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξει η αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν από την 1η Δεκεμβρίου. «Η επιστημονική πρόταση της επιτροπής επιδημιολόγων ήταν για τρεις εβδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε. Εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση. Είναι πολύ νωρίς, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη» υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα (π.χ. σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα).

Όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης ουσιαστικά διαψεύστηκαν λίγο αργότερα από τον προϊστάμενό του. Στην αμέσως επόμενη ενημερωτική εκπομπή του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για τη μερική και σταδιακή άρση του lockdown δεν θα ληφθεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μελετώντας τα ιατρικά δεδομένα. Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε την πορεία της πανδημίας. Σε περίπου μία εβδομάδα θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση για το αν θα ανοίξουμε και πότε. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα