Νέο φιάσκο Κεραμέως με την τηλεκπαίδευση στα δημοτικά – Ταλαιπωρία για γονείς και μαθητές

Το σύστημα κατέρρευσε, όπως ακριβώς συνέβη με τα γυμνάσια και τα λύκεια

Σε ένα τεράστιο φιάσκο κατέληξε η χθεσινή πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αφού, όπως αποδείχθηκε, το μόνο που λειτούργησε σωστά την πρώτη ημέρα των διαδικτυακών μαθημάτων ήταν το… διάλειμμα!

Η διαδικασία άρχισε στις 14.00 για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας Webex, ωστόσο το σύστημα δεν άντεξε τον τεράστιο αριθμό μαθητών, με αποτέλεσμα να «καταρρεύσει» από τα πρώτα κιόλας λεπτά, φέρνοντας στη μνήμη όλων το αντίστοιχο φιάσκο της κυβέρνησης με την τηλεκπαίδευση γυμνασίων και λυκείων.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, από τις 14.00 την Τετάρτη είχαν συνδεθεί συνολικά 47.000 τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 μαθητές, ωστόσο ήδη από τα πρώτα λεπτά της σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο, αφού τα προβλήματα ήταν τεράστια τόσο για τα παιδιά όσο και για τους δασκάλους.

Συγκεκριμένα, αρκετοί ήταν οι μαθητές σε όλες τις περιοχές της χώρας που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη σύνδεση, ενώ άλλοι παρακολουθούσαν τα μαθήματα με καθυστερήσεις ή χωρίς ήχο. Εκατοντάδες ήταν οι καταγγελίες γονέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεση και προβλήματα στην εικόνα, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας, με περισσή «αυτοπεποίθηση» για το τεράστιο εγχείρημά του, έκανε λόγο για «μεμονωμένα προβλήματα», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το τραγικά αναποτελεσματικό διαδικτυακό μάθημα της Τετάρτης προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν την κυβέρνηση για την ανικανότητα που επιδεικνύει για ακόμα μία φορά. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα μητέρας που επιρρίπτει ευθύνες στην υπουργό Παιδείας για την αισχρή διαχείριση της κατάστασης. «Ξεκινήσαμε με χαρά, γιατί ήθελε να δει τη δασκάλα του και τους συμμαθητές, και τώρα κλαίμε γιατί δεν μπορεί να συνδεθεί. Ευχαριστούμε, Νίκη Κεραμέως, για όλο αυτό. Εξηγήστε το, όμως, και σε παιδί Α΄ Δημοτικού, που φέτος το μόνο που του ζητάμε να κάνει είναι θυσίες» είπε.

Την ίδια ώρα, μια μητέρα από του Ζωγράφου έγραψε: «Έχω 2 παιδιά, ένα στην 6η Δημοτικού και ένα στην 3η Δημοτικού. Από τις 14.30 περιμένουμε μπροστά σε μια οθόνη ο καθένας και δεν έχουμε συνδεθεί σε κανένα μάθημα. Η πλατφόρμα του Webex μάς γράφει συνέχεια connecting, όπως και στο σύνολο των παιδιών της κάθε τάξης, όπως μας ενημερώνουν οι άλλοι γονείς. Σήμερα μάθημα δεν έχει γίνει».

Τι κι αν η υπουργός Παιδείας είχε διαβεβαιώσει ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας; Φάνηκε για ακόμα μία φορά πως τα προβλήματα που ανέκυψαν την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης δεν πηγάζουν από την παγκόσμια πλατφόρμα, αλλά από την ανικανότητα της κυβέρνησης να χτίσει ένα υγιές και αποτελεσματικό σύστημα εκπαίδευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα