Αναβολή επ’ αόριστον για τη δίκη του Νότη Σφακιανάκη

Με μήνυση για διαπόμπευση του τραγουδιστή από την Αστυνομία απειλεί ο σύνηγορός του, Κούγιας

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοφορίας για την οποία κατηγορείται ο Νότης Σφακιανάκης.

Ο τραγουδιστής αναμενόταν να δικαστεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που ισχύουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που τον εκπροσωπεί, αναφέρεται ότι κατόπιν συνεννοήσεως με την αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Αθηνών η εκδίκαση αναβάλλεται αορίστως: «Αφού ο κ. Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και λόγω Covid, η φύσις της υποθέσεως δεν είναι από αυτές των οποίων επιτρέπεται η εκδίκασις με κυβερνητική απόφαση, γιατί κατά την κρίση του γραφείου μας και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Εισαγγελίας δεν επιτρέπεται η εκδίκαση». Ωστόσο, παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έρευνα στον δημοφιλή καλλιτέχνη, αφού ο συνήγορός του αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρχε στόχευση.

Ο Αλέξης Κούγιας τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι η μικροποσότητα ναρκωτικών δεν ήταν του πελάτη του, ενώ για το όπλο υποστηρίζει πως είχε λήξει η άδεια κατοχής του και δεν είχε ανανεωθεί λόγω κορονοϊού.

Ο ποινικολόγος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Νότης Σφακιανάκης να καταθέσει μήνυση και αγωγή για την «απαράδεκτη» διαπόμπευσή του από την Αστυνομία, όπως τόνισε.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τραγουδιστή μετά τη σύλληψη, αλλά και την παραπληροφόρηση με διαρροές ότι δήθεν «ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση». Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο Νότης Σφακιανάκης ανέφερε στην απολογία του πως «ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο».

Ο έμπειρος ποινικολόγος στράφηκε και κατά του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος είπε πως «το όπλο είναι “μαύρο” και ελέγχεται αν συνδέεται με παράνομη ενέργεια».

Υπερβάλλων ζήλος

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η Αστυνομία σκοπίμως διαπόμπευσε τον κ. Σφακιανάκη με το να τον οδηγήσει στη διαδικασία του Αυτοφώρου, ένα απλό πλημμέλημα, με χειροπέδες και με τέτοιον τρόπο, σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η Αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο».

«Νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο, σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι, και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου» είπε με νόημα ο Αλέξης Κούγιας…

Τέλος, δικαιολόγησε την οπλοφορία του πελάτη του λέγοντας πως κατοικεί σε ερημική περιοχή και επιστρέφει στο σπίτι του έχοντας χρήματα.

«Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου, κ. Χρυσοχοΐδη, για τη διαπόμπευση του κ. Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα