Δεύτερη επιτροπή ειδικών για παράκαμψη των λοιμωξιολόγων

Την απαγόρευση συναθροίσεων επέβαλε κυβερνητική ομάδα «εμπειρογνωμόνων», που έχει διορίσει το Μέγαρο Μαξίμου!

Μετά τις παράλληλες καταγραφές κρουσμάτων, που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», ακόμα μία εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», αποκαλύπτεται ότι το Μαξίμου έχει σχηματίσει μία δεύτερη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να νομιμοποιεί αμφιλεγόμενες αποφάσεις της που ενδεχομένως δεν θα περνούσαν από την επίσημη!

Στο ΦΕΚ, όπου δημοσιεύτηκε η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, φαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19. Η συγκεκριμένη επιτροπή, όμως, δεν είναι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που όλοι γνωρίζουμε και φέρει επισήμως το όνομα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν συμμετέχουν επιστήμονες γιατροί επιφορτισμένοι να συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού με το επιστημονικό τους κύρος και κάνουν τις ανάλογες εισηγήσεις για τα μέτρα που ανακοινώνονται. Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, όμως, δεν είναι μια επιστημονική επιτροπή, αλλά υπηρεσιακή.

Πρόκειται για μια επιτροπή που αποτελείται από 11 μέλη, εννέα εκ των οποίων είναι γενικοί γραμματείς υπουργείων και επικεφαλής οργανισμών και φορέων, ενώ μόνο δύο μέλη της είναι γιατροί. Αρμοδιότητά της είναι να εισηγείται αποφάσεις, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι μόνο… γνωμοδοτούν! Η σύνθεση της επιτροπής, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ήταν η ακόλουθη:

ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, γ.γ. Δημόσιας Υγείας, πρόεδρος.

ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας του υπ. Υγείας.

ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, πρόεδρος του ΕΟΦ.

ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

ΓΚΟΓΚΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ – ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ.

ΤΣΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.

ΤΟΛΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, υποπτέραρχος, διευθ. Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, υποπτέραρχος, διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας.

Όταν, λοιπόν, η κυβέρνηση βλέπει ότι μία απόφασή της θα διχάσει την… επίσημη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, χρησιμοποιεί τις εισηγήσεις αυτών που η ίδια διόρισε!

Με αυτόν τον τρόπο εξηγούνται και οι δηλώσεις του Αλκιβιάδη Βατόπουλου χθες και του Γκίκα Μαγιορκίνη στα μέσα Νοεμβρίου, οι οποίοι ανέφεραν ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν έχει λάβει απόφαση για περιορισμό των συναθροίσεων. Προφανώς, αυτό που προκύπτει είναι ότι όντως δεν έκαναν αυτή την εισήγηση, αφού η κυβέρνηση προσέτρεξε στη «δοτή» επιτροπή! Μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, η νέα αποκάλυψη γεννά πολλά ερωτήματα, με το πιο σημαντικό να είναι με ποιο κριτήριο και από ποιους λαμβάνονται τα νέα μέτρα.

Στον κόσμο της η κυβέρνηση με τους εμβολιασμούς

Εκτός τόπου και χρόνου είναι η κυβέρνηση όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Την ώρα που η Ευρώπη «ξεμένει» από εμβόλια λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των δόσεων και στις Βρυξέλλες επικρατεί το απόλυτο χάος, ενώ και στη χώρα μας ο εμβολιαστικός σχεδιασμός έχει πέσει έξω, η κυβέρνηση επιμένει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Αντί να προχωρήσει σε κάποια ψήγματα αυτοκριτικής όχι μόνο για τις εξαιρετικά μειωμένες ποσότητες εμβολίων που έχει παραλάβει η Ελλάδα, αλλά και για το φιάσκο με τα -ελάχιστα έως ανύπαρκτα προσώρας- εμβολιαστικά κέντρα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί συστηματικά να πείσει τους πολίτες για τη δήθεν επιτυχία του.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την… ικανοποίησή του για την εξέλιξη της επιχείρησης «Ελευθερία», δηλαδή την πορεία του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε χθες δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, την οποία ενημέρωσε πως «η διαδικασία των εμβολιασμών προχωράει πολύ ικανοποιητικά», όπως είπε επί λέξει, ενώ δήλωσε πως «έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρίες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος, πιστός στην κυβερνητική γραμμή, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στο σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού. Μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε πως τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «θα αναπτυχθούν προϊόντος του χρόνου» και ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν τεθεί σε λειτουργία τα 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επέμεινε δε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται «ομαλά», ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες εικόνες συνωστισμού των ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, που έσπευσαν να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» ισχυρίστηκε πως είναι «λογικό να παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα» και ότι «δεν χαρακτηρίζουν τη γενική εικόνα».

Υποστήριξε, πάντως, πως η δεύτερη δόση εμβολίου για τον πληθυσμό που ήδη έχει ενταχθεί στον εμβολιαστικό προγραμματισμό είναι εξασφαλισμένη, παρά τα ζητήματα παραδόσεων.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα