Συλλαλητήριο υπερμετάδοσης με… sms και ανύπαρκτες αποστάσεις

Το πρώτο crash test της απόφασης για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, που ανακοίνωσε (αξημέρωτα) η ΕΛ.ΑΣ., έγινε χθες, με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Και το συμπέρασμα; Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται εκτεθειμένη, καθώς χιλιάδες πολίτες έδωσαν το «παρών» χρησιμοποιώντας τους κωδικούς 6 για μετακίνηση και 2 για ψώνια, και διαδήλωσαν ειρηνικά χωρίς να ανοίξει μύτη, αλλά και χωρίς να πέσει «λυπητερή» με πρόστιμο!

Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοινώθηκε τα χαράματα της Δευτέρας, λίγες δηλαδή μόνο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση, ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει μαζική προσέλευση και, εν τέλει, θα γελοιοποιούσε τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Το αποτέλεσμα της εκ των πραγμάτων ανεφάρμοστης αυτής απόφασης, που ελήφθη «στο πόδι», ήταν να κατέβουν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας και οι απαιτούμενες αποστάσεις να πάνε… περίπατο!

Ο ένας δίπλα στον άλλο και με κάποιους να μη φορούν καν μάσκα αντιτάχθηκαν στο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνόμευσης, κλείνοντας παράλληλα το… μάτι στο επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τους σπουδαστές και κάποιους εκπαιδευτικούς να κατευθύνονται μαζικά προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Μόλις έφτασαν στο σημείο, άναψαν πυρσούς, πέταξαν αβγά στο οδόστρωμα και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους κατά του νέου νομοσχεδίου.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των διαδηλωτών και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, όπου μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατώντας πανό ζητούσαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Στα Χανιά η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, καθώς οι διαδηλωτές ήταν πολύ λιγότεροι συγκριτικά με άλλες περιοχές. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Χανίων. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση και τις επιλογές της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία, καθώς και τη σύσταση αστυνομίας για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι χθεσινές εικόνες έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς παρατηρήθηκε ακραίος συγχρωτισμός σε μια συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε, με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Ωστόσο, το «ανάθεμα» του υγειονομικού χάους που θα ακολουθήσει δεν πάει στους φοιτητές, αλλά στην ανίκανη να διαχειριστεί το πρόβλημα κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα