Αλέξης Τσίπρας: Χωρίς σχέδιο πορεύεται η κυβέρνηση

Η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία «παραπέμπει σε συνθήκες εμπόλεμες» δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στον Ερυθρό Σταυρό, από όπου καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «ακόμα και στο και πέντε πορεύεται χωρίς σχέδιο». Μετά τις συναντήσεις με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;»

Όπως είπε, «εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνήθηκε να προσλάβει γιατρούς στις συγκεκριμένες ειδικότητες και τώρα τρέχει να επιτάξει 200 γιατρούς», μια κίνηση που, όπως σχολίασε, ανακοινώθηκε «εκ των υστέρων και χωρίς σχέδιο».

Την ίδια στιγμή, επέκρινε πάλι την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμα και τώρα αρνείται να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες, όπως είπε, «παραμένουν Covid free». Σύμφωνα με τον ίδιο, «επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας», επιμένοντας σε χαριστικούς όρους. «Οταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, αυτό γίνεται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία» είπε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, είτε αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς, και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και τώρα το ΕΣΥ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα