Ελεύθεροι οι τουρίστες στη χώρα, «φυλακισμένοι» οι Έλληνες!

Η κυβέρνηση καταργεί την καραντίνα στους ξένους επισκέπτες, την ώρα που μας απαγορεύει τις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν να ακούσουν από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας αν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μέχρι τα χωριά τους ή κοντινούς προορισμούς για να κάνουν Πάσχα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους τουρίστες να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας.

Έτσι, ενώ ο Αθηναίος δεν μπορεί να φθάσει μέχρι την Κόρινθο, ο Άγγλος μπορεί να πάει σε όποιο μέρος της Ελλάδας του αρέσει για διακοπές και χωρίς καν να μπει σε καραντίνα, μιας και άνοιξε χθες πιλοτικά ο τουρισμός στη χώρα, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να ανακοινώνει τη νέα παράταση των αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εσωτερικού-εξωτερικού (Covid-19 notams). Η νέα notam επιτρέπει την είσοδο στη χώρα χωρίς 7ήμερη καραντίνα για τους μόνιμους κάτοικους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ.

Η είσοδος χωρίς περιορισμό επιτρέπεται: -εφόσον έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή -στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορονοϊό Covid-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια Αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Επίσης, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ισχύουν ως τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 6 το πρωί, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (essential travel), που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς – επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Παράλληλα, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας για το εξωτερικό.

Τέλος, ειδικά για τους μόνιμους κάτοικους της Ρωσίας παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα. Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notam.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα