Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από το φόνο της Γαρυφαλλιάς

Κυνικός ο 30χρονος φίλος της, ομολόγησε ότι έσπρωξε την κοπέλα στα βράχια, η οποία κατέληξε τραυματισμένη στη θάλασσα

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο λίγες ώρες μετά την κυνική ομολογία του 30χρονου φίλου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς ότι εκείνος έσπρωξε την άτυχη κοπέλα στα βράχια της Φολεγάνδρου, ενώ την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι πρώτες διακοπές της νεαρής φαρμακοποιού από το Βέλο Κορινθίας έμελλε να είναι και οι τελευταίες της!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον της Γαρυφαλλιάς, όλα τα προηγούμενα χρόνια η 26χρονη ήταν επικεντρωμένη στην περάτωση των σπουδών της στη Φαρμακευτική, με συνέπεια να μην της μένει πολύς χρόνος για διασκέδαση ή ξεκούραση. Οταν έφτασε επιτέλους η στιγμή να κάνει το πρώτο της ταξίδι, ήταν πολύ χαρούμενη, ενώ η ανυπομονησία της να φύγει για διακοπές προκύπτει και από τις αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν μήνα πριν από την τραγωδία, μέσω των οποίων ζητούσε πληροφορίες για ελεύθερο κάμπινγκ.

«Παιδιά, καλημέρα! Γνωρίζει κανείς παραλίες που μπορείς να στήσεις σε Φολέγανδρο και Κίμωλο; Δεν βρίσκω σχετικά posts. Ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι» έγραφε η αδικοχαμένη κοπέλα στις 23 Ιουνίου. Τότε δεν φανταζόταν ότι οι πρώτες διακοπές που κανόνιζε μαζί με τον 30χρονο φίλο της θα την οδηγούσαν στον θάνατο!

Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά, το πτώμα της άτυχης κοπέλας και σε βραχώδη πλαγιά, εκτός δρόμου, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος φίλος της Δημήτρης Β. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν το νησί για να βρεθεί ο νεαρός άντρας, με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του, η οποία βρέθηκε μέσα στο μαύρο τσαντάκι της 26χρονης. Το μυστήριο με τον άφαντο 30χρονο ήρθε να λύσει τελικά η μαρτυρία μιας κατοίκου, η οποία τον είδε να κρύβεται φοβισμένος στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της νεαρής φίλης του και ενημέρωσε τη δήμαρχο Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, που είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο όπου βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και τους άντρες του Λιμενικού, και φτάσαμε στο σημείο» δήλωσε η κυρία Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος, ο οποίος φορούσε βερμούδα και σαγιονάρες, έδειχνε να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση όταν έφτασαν στο σημείο οι λιμενικοί. Δεν τους άφηνε να τον πλησιάσουν, τους πετούσε πέτρες, ενώ απείλησε και ότι θα αυτοκτονήσει. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, που κράτησαν πάνω από μία ώρα, πείστηκε να τους ακολουθήσει στο περιπολικό, το οποίο τον μετέφερε στο Λιμεναρχείο Φολεγάνδρου. Κατά πληροφορίες, τα πρώτα λόγια που τον άκουσαν οι λιμενικοί να ψελλίζει ήταν «γ@@@θηκε η φάση» και «ήταν η κακιά η ώρα»! Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, όλη τη νύχτα του Σαββάτου ο 30χρονος ήταν ψύχραιμος και λιγομίλητος, αποφεύγοντας σκοπίμως να δώσει πληροφορίες για τον θάνατο της φίλης του.

Όμως τα ξημερώματα της Κυριακής «έσπασε» και ομολόγησε με κυνισμό ότι εκείνος σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά, λέγοντας αρχικά: «Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση!» Οπως είπε στη συνέχεια ο 30χρονος, τις τελευταίες ημέρες μάλωνε συχνά με την άτυχη φαρμακοποιό. Το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν, όπως είπε, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητό τους, ενώ ήταν εν κινήσει, και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά, περίπου 30 μέτρα από τον δρόμο. Στη συνέχεια η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο και εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να χτυπήσει στα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα! Οταν κατάλαβε πια τι είχε κάνει, ο 30χρονος βούτηξε στη θάλασσα για να τη βοηθήσει. Όμως τη βρήκε αναίσθητη και το έβαλε στα πόδια.

Το πτώμα της 26χρονης μεταφέρθηκε με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διενεργήθηκε νεκροτομή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, που προκλήθηκαν από την πτώση της από τα βράχια στην παραλία. Μοιραία, από τα χτυπήματα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό.

Εις βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την οποία οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Χαροκαμένη μάνα! «Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό»

Η είδηση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς σκόρπισε θλίψη στο Βέλο Κορινθίας, τόπο καταγωγής της άτυχης φαρμακοποιού, με τραγικές φιγούρες τους γονείς της, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι ο σύντροφος της κόρης τους ήταν εκείνος που της αφαίρεσε τη ζωή!

Με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζουν, ο πατέρας της 26χρονης μίλησε για τον 30χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι έσπρωξε στον γκρεμό την κοπέλα, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί. «Είναι φονιάς, αυτός τη σκότωσε. Η κόρη μου ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, πολύ αγαπητή, ένας επιστήμονας, ένα δώρο για μένα, για τα αδέλφια της, για τον τόπο που ζούμε, για την επιστήμη της» ανέφερε ο Κώστας Ψαράκος και πρόσθεσε: «Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ενα κορίτσι που μια ζωή διάβαζε και δεν έκανε τίποτε άλλο, και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της».

Από την πλευρά της, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Ψαράκου, ανέφερε ότι δεν είχε τύχει να γνωρίσει τον νεαρό. «Μόνο στην κρίση του παιδιού μου, που μου έλεγε ότι είναι ένα καλό παιδί, αλλά έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές. Αλλά, πάνω στον έρωτα, ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει» είπε η κυρία Ψαράκου, λέγοντας για την προσπάθεια του 30χρονου να τα ρίξει όλα στην… κακιά στιγμή. «Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους! Αυτή η τραγωδία είναι πρώτα για το παιδί μου, που δεν του άξιζε αυτό. Σ’ αυτό το πλάσμα δεν άξιζε αυτό το πράγμα» τόνισε συντετριμμένη η μητέρα της άτυχης 26χρονης, η οποία έκανε αναφορά και στα απανωτά περιστατικά γυναικοκτονιών.

«Σας παρακαλώ, περάστε αυτό το μήνυμα, ότι πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες. Έχω και εγώ δυο γιους…» ήταν η έκκλησή της προς όλους.

Στο μεταξύ, η κοινωνία της Κορινθίας παραμένει συγκλονισμένη από το άγριο φονικό. Όσοι γνώριζαν την αδικοχαμένη κοπέλα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το χαμογελαστό κορίτσι δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Όλη η κοινωνία είναι άφωνη. Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό! Το αγόρι δεν το ήξερα. Ξέρω λίγο την οικογένειά του, και οι γονείς του έπεσαν από τα σύννεφα, δεν το πιστεύουν. Χάθηκε ένα εξαιρετικό παιδί. Θα δω σήμερα τους γονείς. Χθες το βράδυ ήταν στο σπίτι, είχαν πάει και φίλοι της κοπέλας. Πενθούσαν! Πραγματικά, το γεγονός είναι συγκλονιστικό» δήλωσε ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. Η οικογένεια ανέθεσε στον Αλέξη Κούγια όλες τις νομικές διαδικασίες για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα