Καβγάδες πάνω από τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

Ασφαλιστικά μέτρα για την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε το λαϊκό προσκύνημα και την ταφή

Δεν έφταναν όσα υπέφερε επί δικτατορίας ο Μίκης Θεοδωράκης, ταλαιπωρείται και μετά θάνατον από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει πάνω από τη σορό του ανάμεσα στους συγγενείς του, στον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και, εσχάτως, στο γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τη διαδικασία προσκυνήματος και ενταφιασμού του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη, κατ’ εντολήν της κόρης του Μαργαρίτας!

«Ένας όμηρος!!!! Ο παππούς μου αιχμάλωτος και στον θάνατο!!!!!» έγραψε χθες στην προσωπική του σελίδα στο facebook o εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Αγγελος, με αφορμή όσα συμβαίνουν λίγο μετά τον θάνατο του παγκόσμιου συμβόλου της Ελλάδας!

Το τελευταίο επεισόδιο στη δημόσια κόντρα που ξεκίνησε υπό τη βαριά «σκιά» του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη γράφτηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου συζητήθηκε χθες το πρωί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε τόσο τη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος όσο και εκείνη της ταφής.

Ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του Μίκη Θεοδωράκη και οι συγγενείς του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο που θα γίνει.

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα της επιλογής γραφείου καθώς, κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλεγεί το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με την οργάνωση της κηδείας του πατέρα της.

Με προσωρινή διαταγή, το δικαστήριο έδωσε τελικά στην πλευρά του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Αγοραστάκη, το δικαίωμα να επιλέξει το γραφείο τελετών, το οποίο θα αναλάβει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την ταφή του δημιουργού της «Ρωμιοσύνης».

Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστάκης διευκρίνισε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα προχωρούσε ως είχε, παρά το γεγονός ότι τη διαδικασία είχε αναλάβει το γραφείο τελετών που επέλεξε η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Ωστόσο, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού εξαιτίας όλου αυτού του μπερδέματος η σορός του Μίκη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών γύρω στις 16.50, ενώ το λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15.00!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα