Κατέσχεσαν από άνεργη έξοδα κηδείας

Παρότι είχε διακανονίσει τα χρέη της προς την Εφορία, το κράτος παρακράτησε το ποσό για την ταφή του θανόντος πατέρα της

Επίδειξη αναλγησίας από την Εφορία εις βάρος μιας μακροχρόνια άνεργης γυναίκας, που επιβιώνει με ελάχιστα χρήματα.

Την καταγγελία, που προκαλεί οργή και αγανάκτηση, έφερε στο φως η εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open, το πρωί της Παρασκευής.

Η Σταυρούλα Αντωνιάδου είναι άνεργη εδώ και χρόνια και πλέον ζει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή με το ποσό των 200 ευρώ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κάθε μήνα καταβάλλει ανελιπώς 32 ευρώ προς το κράτος, για να είναι συνεπής στον διακανονισμό που είχε κάνει προ ετών με την Εφορία για βεβαιωμένο χρέος 2.000 ευρώ.

«Προσπαθώ με τα 200 ευρώ που παίρνω τον μήνα να ανταποκριθώ στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μου. Είχε ρυθμιστεί το χρέος μου προς την Εφορία και το πλήρωνα κανονικά κάθε μήνα. Μέχρι στιγμής είχα πληρώσει τους 25 μήνες…» έκανε σαφές η κυρία Αντωνιάδου.

Κάποια στιγμή ο πατέρας της πέθανε και η κυρία Αντωνιάδου αναγκάστηκε να δανειστεί για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας. Οταν όμως το ασφαλιστικό ταμείο του θανόντος πατέρα της κατέβαλε στον λογαριασμό της 733 ευρώ, για έξοδα κηδείας, η Εφορία τα κατάσχεσε, παρότι το ποσόν αυτό αντιστοιχεί σε εισόδημα… τρεισήμισι μηνών για την άνεργη γυναίκα!

Όπως κατήγγειλε, ενημερώθηκε για την κατάσχεση στις 8 Νοεμβρίου, μέσω e-mail που έλαβε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μάλιστα, το μήνυμα ανέφερε πως το ποσό θα αφαιρείτο από τον λογαριασμό της λόγω «οφειλής προς την Εφορία». Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος επισήμανε πως η γυναίκα είχε δανειστεί προκειμένου να κηδέψει τον πατέρα της. «Η κυρία Αντωνιάδου ζει από το επίδομα των φτωχών. Δεν το πιστεύαμε αυτό που ακούσαμε. Ζει με λιγοστά χρήματα και της παίρνουν 733 ευρώ για τα έξοδα κηδείας; Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται. Είχε ρυθμίσει την οφειλή και την εξυπηρετούσε, δεν είναι ότι είχε αφήσει απλήρωτο κάτι» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα