Η Καμάλα επέκρινε τον Κυριάκο για τη δικαιοσύνη

Κουβέντα από Οικονόμου για τη διαμαρτυρία της Χάρις στον Μητσοτάκη για τις δικαστικές καθυστερήσεις

Έχει κάθε δικαίωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προβάλει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσα ο ίδιος θεωρεί ευνοϊκά για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποσιωπά δημοσίως ειδήσεις και γεγονότα που προκύπτουν από τις διεθνείς του επαφές, επειδή θεωρεί ότι δεν έχουν θετικό αντίκτυπο.

Χθες, λοιπόν, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και, όπως ανέφερε, συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξέτασαν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας κυρίως στον αμυντικό τομέα. Όμως απέκρυψε από την ενημέρωση το γεγονός ότι η Κάμαλα Χάρις ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον από το Οστιν του Τέξας, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια και ακόμα για την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε έμφαση στο θέμα ζητώντας επιμόνως να υπάρξει λύση, με τον κ. Μητσοτάκη να δεσμεύεται προσωπικά στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο ότι θα παρακολουθήσει στενά την πορεία της υπόθεσης και θα την ενημερώσει σχετικά. Η υπόθεση έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό – και τώρα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών Γεώργιος Μπισμπίκης.

Ο κ. Οικονόμου δεν αναφέρθηκε σε αυτήν την είδηση, είπε όμως ότι ο πρωθυπουργός τόνισε στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλές εξωγενείς προκλήσεις:

• Την τουρκική προκλητικότητα και την επιθετική ρητορική της γείτονος σε βάρος της χώρας μας.
• Την πανδημία, με τους κινδύνους που συνεχίζει να προκαλεί.
• Τις σοβαρές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης στα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα