Λουκέτο στην εκπαίδευση έβαλε για σήμερα η Περιφέρεια Αττικής εν όψει της επέλασης του «Φίλιππου»

Κλείνουν άρον άρον σχολεία και δρόμους

Κλειστά θα είναι σήμερα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην Αττική εν όψει του επικείμενου χιονιά, καθώς η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα φέρει έντονα φαινόμενα, που ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών θα αποφασιστεί αργότερα μέσα στην ημέρα αν τα σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο ή όχι, ενώ όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από αυτόν στον οποίο ανήκουν.

Παράλληλα, από χθες απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ τα για υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο μεταξύ, ο «Φίλιππος» προκάλεσε ήδη από χθες προβλήματα σε αρκετά τμήματα της χώρας. Ενδεικτικές ήταν οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν στον παράδρομο της Εγνατίας λόγω της απαγόρευσης εισόδου στον αυτοκινητόδρομο για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στη Μαγνησία, με τα περισσότερα σχολεία του νομού να μένουν κλειστά και τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δίνουν μάχη προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Για καθαρά προληπτικούς λόγους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μερίμνησε για τη μεταφορά γεννητριών από τον ΔΕΔΔΗΕ στις Σποράδες, σε περίπτωση που το χιόνι προκαλέσει προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα λευκά «ντύθηκε» χθες και η Κορινθία, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν απαραίτητες για τη μετακίνηση των πολιτών, ενώ στην Αχαΐα απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακό οδό Πατρών – Καλαβρύτων, από την τοπική κοινότητα Καταρράκτη μέχρι την τοπική κοινότητα Κομπηγαδίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, το τσουχτερό κρύο θα μας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες ακόμη, καθώς από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα