Τον τρόμο έσπειραν κυβέρνηση και μετεωρολόγοι με τον «Φίλιππο»

Αναμένοντας τον… χιονιά που δεν ήρθε ποτέ

Τον πανικό σκόρπισαν στους πολίτες με τις ανακοινώσεις και τις προβλέψεις τους το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και οι μετεωρολόγοι, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι η επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο θα ήταν τόσο έντονη, που θα θύμιζε την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τον Ιανουάριο, με το χιόνι να πέφτει πυκνό για πολλές ώρες ακόμα και σε περιοχές της Αττικής με χαμηλό υψόμετρο.

Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης χιλιάδες μαθητές της δυτικής, βόρειας και ανατολικής Αττικής… πανηγύριζαν καθώς τα σχολεία τους θα ήταν κλειστά την Παρασκευή, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων, λόγω της επερχόμενης «επίσκεψης» της κακοκαιρίας. Το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συνιστούσε με ανακοίνωσή του στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους το Σάββατο και να μη μετακινηθούν χωρίς λόγο, σκορπώντας τον πανικό.

«Τα φαινόμενα, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι εξαιρετικά έντονα στην Αττική, με ενδεχόμενο χιονόστρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης – αυτό λένε οι μετεωρολόγοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας που βγήκε την Παρασκευή!

Οι πολίτες ήταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, τα οποία, όμως, δεν… ήρθαν! Σαφώς οι θερμοκρασίες ακόμα και στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, και σε κάποιες περιοχές έπεσε χιόνι. Μόνο που τελικά διαπιστώθηκε πως η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική όσο παρουσιάστηκε και το κέντρο της Αθήνας δεν ντύθηκε στα λευκά.

Αυτό που αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ήταν το μπάχαλο το οποίο επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και η αδικαιολόγητη υπερβολή στην οποία αρέσκονται οι μετεωρολόγοι. Μάλλον για να καλύψουν τυχόν αστοχίες στην πρόγνωση ανακοινώνουν τα χειρότερα για να είναι μέσα και στα λιγότερα…

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή χαίρει της απόλυτης στήριξης του πρωθυπουργού, αναλώνεται από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του περισσότερο σε λόγια παρά σε έργα. Έτσι και αυτή τη φορά έκλεισε τους πάντες στα σπίτια τους για να είναι καλυμμένος, καθώς μετά την «Ελπίδα» και τα τεράστια ζητήματα που δημιούργησε, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε! Όσο για τους μετεωρολόγους, είναι απορίας άξιον πώς δεν μπορούν να κάνουν σωστότερες προβλέψεις παρότι έχουν στα χέρια τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και τελικά καταλήγουν να σπέρνουν αδικαιολόγητα τον τρόμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα