Εξαπλώνεται ο επικίνδυνος μύκητας των ΜΕΘ!

Αντιμετωπίζεται η προσβολή 70χρονου από Candida auris στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να βρίσκεται σε πτωτική τάση, όμως η διπλή υγειονομική απειλή του μύκητα Candida auris και της επιδημίας της οξείας ηπατίτιδας έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις υγειονομικές Αρχές της χώρας. Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι και οι δύο νέες υγειονομικές προκλήσεις βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο, όμως αυτό δεν μπορεί να κατευνάσει τη δικαιολογημένη ανησυχία που παίρνει χαρακτηριστικά πανικού, όσο νέα κρούσματα έρχονται στο φως.

Το τελευταίο 24ωρο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα μετά την εμφάνιση του μύκητα Candida auris σε 70χρονο ασθενή. Αμέσως χορηγήθηκε συγκεκριμένη αγωγή στον ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια αποστειρώθηκε και πλέον η υγεία του εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Για την εμφάνιση του συγκεκριμένου μύκητα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μαρκάκης. «Μόλις εντοπίστηκε το συγκεκριμένο στέλεχος, έπειτα από καλλιέργεια, υπήρξε μεγάλη ανησυχία, ωστόσο την επόμενη ημέρα που βγήκε το αντιβιόγραμμα οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο μύκητας Candida auris δεν ήταν πανανθεκτικός, αλλά είχε ευαισθησίες σε αρκετά αντιμυκητιασικά φάρμακα» είπε ο κ. Μαρκάκης.

Ο ίδιος παράλληλα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τον κόσμο, ξεκαθάρισε πως μετά την εμφάνιση του Candida auris δεν άλλαξε κάτι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συνεχίζουν να ακολουθούνται οι ενέργειες αποστείρωσης και πρόληψης στη ΜΕΘ που γίνονταν και πριν.

Απαντήσεις του ΕΚΠΑ

Την ίδια ώρα, απαντήσεις στα ερωτήματα για τον «άγνωστο» μύκητα έδωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Οι Έλληνες επιστήμονες παρουσίασαν με αναλυτικό και εκτενή τρόπο την ιστορία του συγκεκριμένου μύκητα, τους κινδύνους που ελλοχεύει για την ανθρώπινη ζωή, ενώ παρουσίασαν και τα μέσα που έχει η ιατρική κοινότητα στη διάθεσή της για να προστατευτεί από τον συγκεκριμένο μύκητα.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου μύκητα δεν είναι ο φόβος, αλλά η ενημέρωση, η λήψη προληπτικών μέτρων για αποφυγή της διασποράς, η εγρήγορση για την έγκαιρη ανίχνευση και έναρξη κατάλληλης αγωγής και η προαγωγή της έρευνας στον συγκεκριμένο ιατρικό τομέα» κατέληξαν οι γιατροί του ΕΚΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα