Ποινή… χάδι για τη σφαίρα στην Αλεξία

Ο 55χρονος που άφησε ανάπηρη για μια ζωή την 11χρονη καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 4 μήνες, εξαγοράσιμα

Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος

Στα… μαλακά έπεσε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα το Πάσχα του 2019 με αποτέλεσμα μία αδέσποτη σφαίρα να βρει στο κεφάλι την τότε οκτάχρονη Αλεξία, αφήνοντάς την ανάπηρη για όλη της τη ζωή.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θηβών καταδίκασε χθες τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας από σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο σε βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, δηλαδή σε ηπιότερο για τον κατηγορούμενο αδίκημα, καθώς δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει την Αλεξία, η οποία έμεινε παράλυτη. Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

«Είναι ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο, με ποινή-χάδι, γιατί ο νομοθέτης προβλέπει στα εξ αμελείας αδικήματα μικρές ποινές» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος της οικογένειας της Αλεξίας, Ανδρέας Μήτσαινας.

Μετανιωμένος

Στη χθεσινή απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος και συντετριμμένος για ό,τι έγινε. Οπως είπε, θέλει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το παιδί.

Η περιπέτεια του μικρού κοριτσιού είχε συγκλονίσει, όταν ανήμερα το Πάσχα χτυπήθηκε στο κεφάλι από μια σφαίρα και έμεινε ανάπηρο 95% εφ’ όρου ζωής. Από τότε η μικρή Αλεξία και οι γονείς της ανεβαίνουν εδώ και τρία χρόνια έναν γολγοθά. Το κορίτσι έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία, χωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον. Δεν μιλά, κινεί ασυναίσθητα τα άκρα της και είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Η οικογένεια ξεκίνησε έναν μαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να πετύχει καλύτερη θεραπεία για το παιδί.

Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση φίλων, γνωστών και αγνώστων της οικογένειας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν στην έκκληση των γονιών της Αλεξίας και συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ για τη μεταφορά του κοριτσιού σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επέστρεψε και φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα. Τα έξοδα της νοσηλείας φτάνουν τα 7.500 ευρώ τον μήνα και η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το τίμημα. Για τον λόγο αυτόν έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και συγκεντρώνει χρήματα από όσους θέλουν να βοηθήσουν την 11χρονη σήμερα Αλεξία.

Δύο αγωγές

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει προσφύγει στα αστικά δικαστήρια εναντίον του 55χρονου κατηγορουμένου, κερδίζοντας δύο αγωγές για την καταβολή αποζημιώσεων 400.000 και 270.000 ευρώ. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, δηλώνοντας φτωχός, αν και προτίθεται να πουλήσει το σπίτι του στις Θεσπιές για να βοηθήσει τη μικρή Αλεξία.

«Εχει προσφέρει το σπίτι του στις Θεσπιές. Η οικογένεια θα το πουλήσει. Θα τους δώσει τα χρήματα και ό,τι μπορεί και περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της μικρής Αλεξίας θα το κάνει με κάθε τρόπο» δήλωσε στην «δημοκρατία» ο συνήγορος του 55χρονου, Αλέξης Στεφανάκης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα