Γελάνε για τη «μακεδονική γλώσσα»!

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας, που απέρριψε την προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων, αλλά και της εισαγγελέως Φλώρινας, που προσέβαλαν την απόφαση του ειρηνοδικείου, το οποίο είχε δικαιώσει τη ΜΚΟ και είχε εγκρίνει το «Κέντρο εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας».

Η απόρριψη έγινε με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανέφεραν κύκλοι των Παμμακεδιονικών Ενώσεων, αλλά γίνεται ακόμη ένα δικαστήριο στις 4 Μαΐου από την Παμμακεδονική Ενωση Ελλάδας, η οποία θα ζητήσει εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που ζητήθηκαν με τις προηγούμενες προσφυγές, γιατί η δικαστής που αποφάσισε λανθασμένα βασίστηκε πάνω στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, που μιλάει για χρησιμοποίηση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας εντός της χώρας των Σκοπίων και όχι έξω από αυτήν.

Το «Κέντρο μακεδονικής γλώσσας», πάντως, αποθρασύνθηκε και έβγαλε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι θα ζητήσει την είσοδο της «μακεδονικής» γλώσσας ως προαιρετικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης! Ακόμη, αναφέρει ότι η επόμενη κίνησή τους θα είναι να ζητήσουν να μπει η γλώσσα αυτή και στα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, τη στιγμή που το ελληνικό κράτος κοιμάται…

Η Παμμακεδονική Ενωση Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση χθες το απόγευμα, με τις υπογραφές όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων του κόσμου, και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αύριο θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση σλαβικής “μακεδονικής” μειονότητας, με ορατή πλέον την υλοποίηση του σκοπιανού ιδεολογήματος της “Μεγάλης Μακεδονίας”, που θα συμπεριλαμβάνει και ελληνικά εδάφη».

Στέλνουν, μάλιστα, και πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εμφανώς αγανακτισμένοι και από την αφωνία των Ελλήνων πολιτικών, «για να μη χάσουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις τους», ενώ αναφέρουν: «Επειδή η σλαβοποίηση του σύγχρονου μακεδονικού ελληνισμού και ο κίνδυνος απόσχισης της Μακεδονίας από τον ελληνικό κόσμο, που υποβοηθείται από τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν αφορούν μόνο εμάς τους Μακεδόνες, αλλά όλους τους Ελληνες, καλούμε όσους νιώθουν Ελληνες και όχι κομματικοί οπαδοί στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν με πατριωτικά και όχι με κομματικά κριτήρια». Ο αγώνας της Παμμακεδονικής Ενωσης συνεχίζεται στα δικαστήρια στις 4 Μαΐου για το ίδιο θέμα.

Στόχος να κλείσουν το «Κέντρο μακεδονικής γλώσσας»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα