«Πόλεμος» στην Πατησίων!

Αστυνομικός συνελήφθη γιατί πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όταν κουκουλοφόροι βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ με άγριες διαθέσεις και περικύκλωσαν το υπηρεσιακό όχημα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το μεσημέρι η Πατησίων, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ομάδας ατόμων που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεκάδες περαστικοί έτρεχαν για να σωθούν. Τελικά, συνελήφθη μόνο ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όταν δεκάδες νεαροί τον εγκλώβισαν μέσα στο περιπολικό.

Ο ένστολος, που μαζί με δύο συναδέλφους του περνούσε έξω από την ΑΣΟΕΕ με το περιπολικό στο ρεύμα προς Ομόνοια, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα, όταν είδε ότι κουκουλοφόροι τους πετούσαν αντικείμενα και κινήθηκαν με πρόθεση να τους εγκλωβίσουν.

Οταν κάποια στιγμή οι διαδηλωτές άρχισαν να περικυκλώνουν το όχημα της Αστυνομίας με άγριες διαθέσεις, δύο άντρες από το τριμελές πλήρωμα άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν τρέχοντας. Ετσι, έμεινε μόνος μέσα στο περιπολικό ο οδηγός αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Ωστόσο, σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τεθούν και οι τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα. Ανακρινόμενος ο οδηγός του περιπολικού, ανέφερε πως κινδύνεψε και γι’ αυτό έκανε χρήση του όπλου.

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει το «μπαλάκι» της ευθύνης στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο, καθώς, όπως αναφέρεται, υπήρχε εντολή να μην περνούν περιπολικά από το σημείο των επεισοδίων!

Στην ομολογουμένως πρωτότυπη ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα (σ.σ.: χθες), Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12.10, ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα. Περί ώρα 12.30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Αμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Αμεσης Δράσης, με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αργότερα στα κοινωνικά δίκτυα ανέβηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το περιπολικό να γίνεται στόχος αντικειμένων και ένας μαυροφορεμένος νεαρός με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να προσπαθεί να πλησιάσει το όχημα λίγα δευτερόλεπτα προτού ο αστυνομικός πυροβολήσει.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα περίπου 30 με 40 ατόμων βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλε φωτιά σε κάδους και τους τοποθέτησε στο οδόστρωμα σταματώντας την κυκλοφορία. Οταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ακολούθησε ο γνωστός πόλεμος, με πέτρες, μολότοφ και καδρόνια να εκτοξεύονται στα… τυφλά από τους κουκουλοφόρους.

Η κυκλοφορία στην Πατησίων είχε διακοπεί από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως και την Αγίου Μελετίου. Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία της έντασης είναι που εμφανίστηκε το περιπολικό και οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν με στόχο να εγκλωβίσουν τους αστυνομικούς, καθώς, αν και 30 με 40 άτομα, είχαν καταφέρει να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης το σημείο και να το καταστήσουν «δικό τους χώρο».

Η τάξη και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκαν περίπου στις 13.30. Το περιπολικό έχει υποστεί ζημιές, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε συλλήψεις, εκτός από αυτή του αστυνομικού.


Εξαφανισμένος ο Θεοδωρικάκος

Την ώρα που οι πολίτες στην Αθήνα ζουν μέσα σε κλίμα φόβου και ανασφάλειας από τη δράση των μπαχαλάκηδων, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να τους ελέγξει, όπως φάνηκε και από τα χθεσινά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ και τον πυροβολισμό του αστυνομικού, αλλά ο συνήθως λαλίστατος -στα εύκολα- υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν εξαφανισμένος και δεν έκανε καμία παρέμβαση για το γεγονός.

Προφανώς, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει τούτη την περίοδο είναι η εκλογή του στη Βουλή, καθώς την ίδια ώρα φωτογραφιζόταν στο γραφείο του με γνωστό, από τηλεπωλήσεις κινητών τηλεφώνων, επιχειρηματία, που του δήλωνε τη στήριξή του στον προεκλογικό του αγώνα!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα