Κιβωτός: Και άλλα παιδιά θα μιλήσουν

Νέες αποκαλύψεις περιμένει να έρθουν στο φως η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία εκπροσωπεί τροφίμους της ΜΚΟ

Θέμα χρόνου είναι να ανοίξουν και άλλα στόματα παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και να αποκαλύψουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη συστηματική κακοποίηση που υφίσταντο, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τόσο του πατρός Αντωνίου, ο οποίος κατηγορείται πλέον για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, όσο και σε βάρος συνεργατών του, που καταγγέλλονται για σωματικές κακοποιήσεις και άγριες τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων!

Την παραπάνω άποψη εξέφρασε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία εκπροσωπεί τροφίμους της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Οπως είπε αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της οργάνωσης είναι μια δικαίωση για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που τον έχουν καταγγείλει, καθώς πίσω από τις πλάτες των παιδιών αυτών ακούγονταν γέλια, επειδή μίλησαν, όπως είπε.

«Για να φτάσει ένα παιδί να καταγγείλει, καταλαβαίνει ότι θα δεχθεί έναν πόλεμο» τόνισε η δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά που εκπροσωπεί η ίδια καταγγέλλουν περιστατικά bullying και βίας, και όχι σεξουαλικά εγκλήματα. Ωστόσο, η ίδια αναφέρθηκε και σε καταγγελίες για οικονομικά αδικήματα, κάνοντας λόγο για περιουσίες που δεν δωρίστηκαν, καθώς και για υφαρπαγή περιουσιών. Τόνισε, ακόμη, ότι τα παιδιά που έχουν καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο έχουν έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν υπήρχε καμιά κατηγορία, τους δημιουργούσε ανασφάλεια. «Πιστεύω ότι με τη δίωξη να προχωράει θα ανοίξουν και άλλα στόματα!» επεσήμανε στο τέλος η κυρία Ανάσογλου.

Σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», οι πράξεις ασέλγειας έλαβαν χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2020 ως τον Ιανουάριο του 2022. Σε βάρος του ιερέα και επτά πρώην εργαζομένων της ΜΚΟ, η Εισαγγελία έχει ασκήσει, επίσης, δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (σ.σ.: αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (σ.σ.: αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

«Η Δικαιοσύνη έπραξε, όπως έπρεπε. Σε όσους τον υποστηρίζουν δεν έχω να πω τίποτα, γελάω. Εχουν παρωπίδες. Το ζητούμενο είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος απομακρύνθηκε από τα παιδιά και ο γιος μου και εγώ αυτό θέλαμε» δήλωσε μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη η μητέρα του 19χρονου, ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την καταγγελία του. Η ίδια πρόσθεσε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό»: «Το ζητούμενο είναι ότι απομακρύνθηκε από τα παιδιά. Και ο γιος μου αυτό ήθελε και εγώ. Καλά είναι ο γιος μου, από το τηλέφωνο μιλήσαμε, μου είπε “η αρχή είναι”».

Ο 19χρονος

Ο 19χρονος, ο οποίος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, τόνισε: «Από αυτόν τον άνθρωπο βίωσα πολύ μεγάλη αγάπη, που ό,τι έπαθα στη συνέχεια ήρθε σαν πολύ μεγάλη απογοήτευση. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται όταν περνά κάτι παρόμοιο και πρέπει να πει την αλήθεια. Το κουβαλούσα κάθε μέρα μέχρι να το εκφράσω. Και τώρα το κουβαλάω. Δεν θα ήθελα να τον συναντήσω ξανά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα