Αθλιες συνθήκες σε σχολείο ΑμεΑ

Σάλος στον Ωρωπό – Εξοργισμένοι οι γονείς καταγγέλλουν τον δήμο για επικίνδυνη αδιαφορία

Θλίψη, οργή και έντονο προβληματισμό προκαλούν οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν σε σχολείο για ΑμεΑ στην περιοχή του Ωρωπού.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, τόσο στο σχολείο όσο και στο ειδικό νηπιαγωγείο η περίφραξη είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι γονείς. Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι υπάρχει ΦΕΚ, το ειδικό εκπαιδευτήριο δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη από τον δήμο. Οπως είναι λογικό, οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο αλλά και με την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος απέναντι στα προβλήματα. Μητέρα της οποίας το παιδί φοιτά στο σχολείο για ΑμεΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα μαζί», αναφέρθηκε στις διαλυμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το προαύλιο έχει περιφραχτεί με «αόρατο» σχοινί, ενώ το δάπεδο του προαυλίου είναι κατεστραμμένο, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων. Τόνισε μάλιστα πως το ίδιο πράγμα είχε γίνει και στο παρελθόν, όσον αφορά την περίφραξη, και παρά τις αντιδράσεις των γονέων δεν έγινε καμία κίνηση για να διορθωθεί η κατάσταση. «Εχουμε φτάσει παντού, θέλω να ζητηθούν από τη διεύθυνση του σχολείου τα έγγραφα που έχουν σταλεί» επισήμανε. Άλλη μητέρα υπογράμμισε πως οι εγκαταστάσεις του ειδικού νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλες για παιδιά και πως για την περίφραξή του έχουν βάλει έναν απλό φράχτη.

260 χλμ. κάθε μέρα…

Μία άλλη μητέρα κατήγγειλε πως ο δήμος δεν έχει παραχωρήσει ακόμη το ειδικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για παιδιά με υψηλή νοητική υστέρηση, το οποίο μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στις άλλες δύο δομές, με αποτέλεσμα να διανύουν καθημερινά 260 χλμ. για να πηγαίνουν το παιδί τους στο κοντινότερο ειδικό σχολείο που είναι στη Νέα Μάκρη… Για το συγκεκριμένο θέμα βέβαια, κωλυσιεργεί και η Περιφέρεια. Μολονότι υπάρχει σχετικό ΦΕΚ, το οποίο κοντεύει να λήξει, στο κτίριο φιλοξενείται ακόμα η υπηρεσία του Κτηματολογίου κι έτσι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμη η δομή. Σε επικοινωνία του Open με τον Δήμο Ωρωπού, η απάντηση ήταν ότι θεωρούν το κτίριο νεόδμητο και θα κάνουν εργασίες «στο μέλλον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα