Θλιβερός απολογισμός για την καταστροφική φωτιά στο Λουτράκι

Μόνο θλίψη και αμέτρητα «γιατί» προκαλεί ο πρώτος θλιβερός απολογισμός για την καταστροφική φωτιά στο Λουτράκι, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι κάτοικοι της περιοχής που τυλίχθηκε στις φλόγες μετρούν τις πληγές τους, αγωνιώντας παράλληλα για την επόμενη ημέρα. Αποκαΐδια, δάκρυα, πόνος και αβεβαιότητα συνθέτουν το σκηνικό, την ώρα που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα τελευταία σημεία όπου «ξεπηδούν» οι φλόγες λόγω αναζωπυρώσεων.

«Οριοθετημένη και ελεγχόμενη είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά την περασμένη Δευτέρα στην Καλλιθέα, στο Λουτράκι, και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές» επισήμανε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης.

Στάχτη 15.000 στρέμματα γης

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά, διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγιναν στάχτη περισσότερα από 15.000 στρέμματα γης. «Από αυτά, τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις» έκανε σαφές ο αντιπεριφερειάρχης. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, υποστηρίζοντας ότι «όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές».

Τέλος, ο Χάρης Βυτινιώτης επισήμανε πως το πύρινο μέτωπο με το οποίο δόθηκε σκληρή μάχη τα προηγούμενα 24ωρα έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών. «Δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση» εξήγησε, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ακόμη πως υπάρχουν δυσκολίες και στο οδικό δίκτυο, αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες λόγω της φωτιάς έχουν προκαλέσει διάφορες αλλοιώσεις και εμπόδια στην άσφαλτο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, «κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος θα επισκεφθούν τις επόμενες ώρες τις πληγείσες περιοχές για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα