Φαρ Ουέστ ο Κολωνός! Ληστής τραυματίστηκε από αστυνομικό

38χρονος Αλβανός αφαίρεσε χρήματα από τράπεζα στην Ομόνοια και έφυγε πεζός. Οταν τον εντόπισαν άνδρες της ΔΙΑΣ, τους επιτέθηκε και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε

Σκηνές… Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από επεισοδιακή ληστεία τράπεζας, που κατέληξε στον τραυματισμό του δράστη από αστυνομικό μπροστά στα μάτια έντρομων διερχομένων.

Η ληστεία έγινε στις 11 το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 στην Ομόνοια, όπου εισέβαλε ένας 38χρονος Αλβανός και, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή πεζή.

Υπάλληλος της τράπεζας κατέθεσε ότι την απείλησε με μαχαίρι και πως το ποσό που αφαιρέθηκε ήταν περίπου 4.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, όμως, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας το κουμπί πανικού, ειδοποιώντας την Αστυνομία. Ετσι, κατά τη διαφυγή του κακοποιού αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με τις μοτοσυκλέτες τους έσπευσαν στο σημείο.

Τον καταδίωξαν

Ταυτόχρονα, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που συμπτωματικά ήταν έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής, και ο υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας καταδίωξαν τον ληστή πεζή. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμηδιού, στον Κολωνό, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον δράστη. Τότε αυτός κλότσησε το περιπολικό και κινήθηκε απειλητικά εναντίον αστυνομικών με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας δύο απ’ αυτούς. Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς, που φοβήθηκε για τη ζωή του, τον πυροβόλησε δύο φορές στην κοιλιά με το υπηρεσιακό όπλο του.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ιδιωτικό ασθενοφόρο που κινούνταν τυχαία στο σημείο της συμπλοκής προκειμένου να παραλάβει τον τραυματία ληστή και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται. Στην κατοχή του Αλβανού ληστή βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από την τράπεζα.

Ολα αυτά έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την καταδίωξη και τον τραυματισμό του ληστή σαν να έβλεπαν ζωντανά αστυνομική ταινία. Αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής καταδίωξης δήλωσε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ληστή τον καλούσε να σταματήσει, όμως αυτός δεν το έκανε και, έτσι, πυροβόλησε δύο φορές.

«Βρισκόμουν στο μαγαζί όταν είδα το περιπολικό. Του φώναξαν να σταματήσει, εκείνος δεν σταμάτησε. Γύρισε και κλότσησε το περιπολικό. Αστυνομικός βγήκε και του είπε να σταματήσει. Προχώρησε λίγο και άκουσα δύο πυροβολισμούς. Εκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες να τον σταματήσουν. Οταν πήγε ο αστυνομικός να τον σταματήσει, ήταν σε κοντινή απόσταση και μετά άκουσα τους πυροβολισμούς» περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως… καλύπτει τον αστυνομικό που πυροβόλησε, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως έδρασε ενώ ήταν σε άμυνα. «Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού του, τραυματίζοντας τον δράστη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αιματηρή καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με εντολή εισαγγελέα, συγκεντρώνουν στοιχεία, όπως βίντεο από την περιοχή και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία η οποία σχηματίζεται για την υπόθεση.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Ο 38χρονος φέρεται ότι είναι σεσημασμένος κακοποιός και είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα