Θλιβερό ρεκόρ με 150 πνιγμούς τον Ιούλιο

Μέχρι στιγμής, μέσα στους δύο πρώτους καλοκαιρινούς μήνες οι νεκροί έφτασαν τους 193, ενώ πέρυσι 239 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους

Θλίψη προκαλεί ο τραγικός απολογισμός του μήνα Ιουλίου σχετικά με τους πνιγμούς, κατά τη διάρκεια του οποίου πάνω από 150 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στα καταγάλανα ελληνικά νερά, ενώ τον Ιούνιο καταγράφηκαν 39 περιστατικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας χάνουν τη ζωή τους γύρω στα 340 άτομα κατά μέσο όρο. Μέχρι στιγμής, μέσα στους δύο καλοκαιρινούς μήνες που διανύσαμε οι νεκροί από πνιγμό έφτασαν τους 193, την ίδια στιγμή που πέρυσι 239 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οπως αναφέρουν οι ναυαγοσώστες, οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην ανοίγονται στα βαθιά, και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουν αυτοί να δώσουν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί.

Οπως συμβουλεύουν πάντα οι ειδικοί τους λουομένους, θα πρέπει να αποφεύγουμε να μπαίνουμε στη θάλασσα, εάν έχουμε μόλις καταναλώσει φαγητό και ποτό. «Δεν τρώμε, δεν πίνουμε, ξεχωρίζουμε την ώρα του ποτού και του φαγητού από την ώρα που κάνουμε μπάνιο, δεν φεύγουμε εκτός των ορίων της ακτής και, αν δεν νιώθουμε καλά, ζητάμε βοήθεια και μένουμε στα ρηχά» τονίζουν και συνιστούν, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, να μην κολυμπούν τις ώρες μεταξύ 12.00 και 17.00, όταν δηλαδή οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να ζαλιστεί και να χάσει τις αισθήσεις του.

Εκτός από το μπάνιο στη θάλασσα, οι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλους τους κανόνες κολύμβησης σε πισίνες και ποτάμια, καθώς έχουν παρατηρηθεί και εκεί αρκετά περιστατικά πνιγμών.

Το τελευταίο περιστατικό πνιγμού σε ποτάμι σημειώθηκε στον Αλιάκμονα, όταν άντρας 21 ετών από το Σουδάν είχε πάει να κολυμπήσει και βρήκε τραγικό θάνατο. Ο νεαρός, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα, είχε πάει για κολύμπι μαζί με άλλα άτομα την περασμένη Τετάρτη, όταν χάθηκαν τα ίχνη του, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το άψυχο σώμα του νεαρού μετανάστη εντοπίστηκε σε κανάλι που συνδέεται με τον Αλιάκμονα ποταμό λίγο έξω από τη Βέροια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα