13 αδίστακτοι χούλιγκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε εννέα σκληροπυρηνικούς Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έναν Αλβανό και τρεις Ελληνες

Με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι πλέον στραμμένο στις απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν σήμερα, οι αστυνομικές Aρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για τη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού και συλλέγοντας στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας!

Ηδη, οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνες για να βρεθεί το κτήνος που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του αδικοχαμένου οπαδού των «κιτρινόμαυρων» έχουν συλλέξει από τον τόπο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, ανάμεσα στα οποία είναι κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα.

Ευρήματα

Στα ευρήματα συγκαταλέγεται, επίσης, μια ξύλινη τάβλα μήκους 120 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών, που φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, η οποία εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Μέσω της εξέτασης DNA οι αστυνομικές Αρχές ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του Μιχάλη.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του αιματοβαμμένου νήματος, έχει ήδη ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορουμένους, ενώ αναμένεται να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «συνεννοήσεις» που προηγήθηκαν μεταξύ των οργανωμένων οπαδών από Κροατία και Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούν τον δολοφόνο του 29χρονου μετά την επιδρομή Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε 13 άτομα. Κατά πληροφορίες, στην ομάδα των 13 αδίστακτων χούλιγκαν που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών περιλαμβάνονται εννέα σκληροπυρηνικοί Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ένας Αλβανός και τρεις Ελληνες.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται ο δολοφόνος του Μιχάλη να βρίσκεται ανάμεσα σε περίπου 50 Κροάτες χούλιγκαν που ως αργά χθες διέφευγαν και οι οποίοι εικάζεται ότι προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με κάθε τρόπο. Για αυτόν τον λόγο, οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν τις σαρωτικές έρευνες με μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια και στα συνοριακά περάσματα της χώρας.

Ενα σκοτεινό κενό της υπόθεσης, που πρέπει να καλυφθεί, είναι αν οι Κροάτες χούλιγκαν που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια ταξίδεψαν στην Ελλάδα με ρόπαλα και μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους όταν έκαναν τη δολοφονική επιδρομή, ή αν τους τα προμήθευσαν οι συνεργοί τους όταν έφτασαν στο ΟΑΚΑ και προτού επιβιβαστούν στον ηλεκτρικό για να πάνε στο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά». Μέχρι στιγμής, φέρεται ότι υπερισχύει το δεύτερο σενάριο, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι 50-60 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με την κροατική ομάδα, βάσει οργανωμένου σχεδίου, συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Στην περίπτωση, πάντως, που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ακόμα ένα επιχειρησιακό φιάσκο των αστυνομικών Αρχών, καθώς δεν κατάφεραν να προβλέψουν την προεργασία των Ελλήνων οπαδών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων των φονικών επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ φέρεται ότι είναι κορυφαία μέλη συλλογών φανατικών Ελλήνων οπαδών, ενώ κροατικά μέσα ενημέρωσης θέλουν ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκεται και ο αρχηγός των Bad Blue Boys, που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός σε μεγάλη εταιρία και ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη «τρίτη κατηγορία» των επικίνδυνων οπαδών.

Ο κύκλος των απολογιών των 105 κατηγορούμενων χούλιγκαν, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους, αναμένεται να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Οπως έχει προγραμματιστεί, οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού, την υπόθεση των φονικών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν αναλάβει τρεις έμπειροι ανακριτές και, συγκεκριμένα, η 25η τακτική ανακρίτρια, με επίκουρους τον 14ο τακτικό ανακριτή και την 20ή τακτική ανακρίτρια, οι οποίοι υπηρετούν στο τρέχον τμήμα θερινών διακοπών.

Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να περατώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το δύσκολο έργο της κύριας ανάκρισης, το οποίο δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω ο μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων και η ιδιαίτερη φύση της υπόθεσης.

Ισχυρισμοί

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μετέδωσε το κροατικό κανάλι RTL, οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ενώπιον των ανακριτών ότι, ως μέλη των Bad Blue Boys, δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων. Μάλιστα, αναμένεται να φέρουν ως παράδειγμα τα επεισόδια του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια των οποίων ένα μέλος των BBB έφερε τραύματα από μαχαίρι, την ίδια ώρα που κανένας οπαδός της αντίπαλης ομάδας δεν δέχθηκε μαχαιριές.


Τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα

Σε βάρος των 105 κατηγορούμενων χούλιγκαν, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ οι συλληφθέντες βαρύνονται επιπλέον με επτά πλημμελήματα, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία κ.ά.

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη από τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και της εξέτασης DNA, καθώς κι εκείνα από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό του δολοφόνου.


Η «ακτινογραφία» των Ελλήνων που εμπλέκονται στη φονική επίθεση

Μεταξύ των σκληρών χούλιγκαν που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, βρίσκονται τρεις Ελληνες, οι οποίοι εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή της περασμένης Δευτέρας, έξω από την «OPAP Arena».

Οπως όλα δείχνουν, οι συγκεκριμένοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, καθώς φέρεται ότι καθοδήγησαν το κομβόι των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους έδειξαν πώς έπρεπε να πλησιάσουν το γήπεδο των «κιτρινόμαυρων». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρούσι με τα αρχικά Β.Θ., έναν 27χρονο, επίσης από το Μαρούσι, με τα αρχικά Τ.Ι. και έναν 22χρονο από τη Νέα Σμύρνη με τα αρχικά Α.Δ.

Ο ένας εξ αυτών, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φέρεται ότι είχε απασχολήσει πρόσφατα τις Αρχές, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε δικογραφία που σχηματίστηκε στις 9 Μαρτίου για τη δράση ομάδας που έκανε ληστρικές επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Η ομάδα αυτή, μάλιστα, φέρεται ότι έχει ως αρχηγό μια γυναίκα, η οποία παραμένει στη φυλακή δυνάμει της εν λόγω δικογραφίας. Οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ είναι, όμως, και ο δεύτερος Ελληνας που περιλαμβάνεται στην ομάδα των 13, η δράση των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο των αστυνομικών Αρχών. Κατά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο παρελθόν είχε κι εκείνος συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας. Ο τρίτος Ελληνας, τα στοιχεία του οποίου -πέραν του ονόματος- δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία, εμφανίζεται να έχει κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσία και τη συμμετοχή του στη φονική επιδρομή με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ, αλλά για και το ίδιο το θύμα!

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του 27χρονου Τ.Ι., τονίζεται ότι ο νεαρός δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα αιματηρά επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. «Ο λόγος που συνελήφθη (ενν. 27χρονο), όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, είναι ότι είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και ότι ένας νεαρός αστυνομικός της Ομάδας Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. τον είδε να περπατάει σε μια οδό κοντά στο σημείο, όπου έγιναν τα επεισόδια. Ο συγκεκριμένος εντολέας μου κατηγορούμενος δεν φορούσε κουκούλα, δεν φορούσε κράνος, δεν είχε γάντια και κυρίως δεν ευρέθη στην κατοχή του κανένα μαχαίρι και κανένας σουγιάς από αυτούς που κατασχέθηκαν, κανένα ξύλο, κανένας σιδηρολοστός και κανένα αιχμηρό αντικείμενο» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα