Καταδρομική επίθεση στα 100 μέτρα από τη ΓΑΔΑ

Σε αφασία η Αστυνομία. Αγνωστοι έσπασαν το μαγαζί οπαδού του ΠΑΟ μέρα μεσημέρι και έφυγαν ανενόχλητοι

Ανίκανη να αποτρέψει ακόμη και τη βεντέτα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους χούλιγκαν, μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, είναι η ΕΛ.ΑΣ., παρά το κυβερνητικό αφήγημα ότι πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να προλάβουν έναν νέο αιματηρό κύκλο οπαδικής βίας.

Την ώρα που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε «αντίπαλα στρατόπεδα» και κλείνονται ακόμη και ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως ακόμη και σήμερα κοιμούνται τον… ύπνο του δικαίου.

Χθες, μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη ΓΑΔΑ, σημειώθηκε καταδρομική επίθεση σε καφέ, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, από άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε περίπου 10 μηχανάκια, χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι. Ανενόχλητοι οι περίπου 20 νεαροί εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά στις 12 το μεσημέρι (!), στο μαγαζί που είναι ιδιοκτησίας οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν ζημιές στην τζαμαρία και εξαφανίστηκαν.

Το μαγαζί του συλληφθέντος οπαδού του Παναθηναϊκού βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη συμβολή των οδών Αν. Τσόχα και Παν. Κυριακού, στους Αμπελόκηπους.

Οργανωμένος

Ο ιδιοκτήτης φέρεται ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, και μάλιστα οργανωμένος. Είχε συλληφθεί μετά την επίθεση των ναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και Ελλήνων «συναδέλφων» τους στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της «Ενωσης», Μιχάλης Κατσουρής.

Ο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη αμέσως μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Το συμβάν έλαβε χώρα λίγα μόλις μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, και έτσι, κατόπιν εορτής, έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Υστερα από αναζητήσεις στη γύρω περιοχή προσήχθησαν 13 άτομα, τα οποία ελέγχονται για την εμπλοκή τους.

«Δυστυχώς, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., αφού προηγουμένως διέρρευσε τα στοιχεία της ταυτότητός του, δεν φρόντισε να προστατεύσει το κατάστημά του και τον άφησε εντελώς ανυπεράσπιστο, αφού τον κατέστησε ήδη υποψήφιο θύμα από κακοποιούς οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς είναι ο μόνος από τους συνολικά 105 κατηγορουμένους που έχει και γνωστή μόνιμη κατοικία και πολύ γνωστή επιχείρηση στους Αμπελόκηπους, αλλά και άφησε χωρίς καν στοιχειώδη φύλαξη την επιχείρησή του, ώστε οι επικίνδυνοι κακοποιοί, δήθεν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που χρησιμοποιούν την ιστορική ομάδα για να διαπράττουν τις αξιόποινες συμπεριφορές τους, διέλυσαν το κατάστημά του, χωρίς, έστω για τα μάτια του κόσμου, να συλληφθεί και να προσαχθεί έστω ένας από αυτούς στη ΓΑΔΑ, η οποία απέχει από το κατάστημα του εντολέα μου λιγότερο από 300 μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του cafe Αλέξης Κούγιας.


Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο γήπεδο

Με μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσε η φάλαγγα θανάτου των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Αστυνομίας, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην περιοχή και άρχισαν να κάνουν προσαγωγές ατόμων. Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά την καταδρομική επίθεση στο καφέ στους Αμπελοκήπους, που ανήκει σε γνωστό οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει συλληφθεί για τα επεισόδια και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρή αστυνομική δύναμη μετέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια και άρχισε να προσάγει φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ των Αρχών και των υπόλοιπων οπαδών που βρέθηκαν στο σημείο.

Και όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την αιματηρή επίθεση που δέχτηκαν οι οπαδοί του «Δικεφάλου» από Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο πλάι των οποίων τάχθηκαν και οπαδοί ελληνικής ομάδας. Για αρκετή ώρα η κατάσταση στην περιοχή ήταν έκρυθμη και τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, αφού πρώτα προσήγαγαν 13 άτομα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα