Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο και στην «Παναγία του Εβρου» η ΠτΔ

Δύο επισκέψεις πραγματοποίησε στον Εβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτό), η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά την παρακολούθηση της θείας λειτουργίας.

Αρχικά βρέθηκε στο νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης και ξεναγήθηκε σε αυτό από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και μέλη του προσωπικού, και ενημερώθηκε από τον μητροπολίτη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων του γηροκομείου και του γειτονικού Κέντρου Φιλοξενίας Χρονίως Πασχόντων «Ο Αγιος Κυπριανός». Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο μητροπολίτης Ανθιμος, μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Εβρίτη αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αγγελο Χουδελούδη, βρέθηκαν στην ιερή γυναικεία Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγία του Εβρου», στην περιοχή της Μάκρης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους της μονής από την ηγουμένη, τη γερόντισσα Μακρίνα, και στα εργαστήρια αγιογραφίας, κεντήματος, ψηφιδωτών και αμφίων. Η μονή λειτουργεί από το 1983 και σήμερα εγκαταβιώνουν σε αυτήν 50 μοναχές.

Τέλος, συναντήθηκε με 12 γυναίκες, 10 χριστιανές και δύο μουσουλμάνες, που εκπροσωπούν την Κοινωνία των Πολιτών στον νομό Εβρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα