Αλεξανδρούπολη: Αδειοι δρόμοι, σπίτια κλειστά και οργή κατά των μεταναστών

Η Αλεξανδρούπολη είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, με αγανακτισμένους κατοίκους να απειλούν να κάψουν κάθε λαθρομετανάστη που θα βρουν στον δρόμο τους.

Οπως γίνεται σαφές, η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα!Η αυτόφωρη σύλληψη ενός εκ των δύο που -σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες- επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά χθες το βράδυ στη Μάκρη, στην περιοχή του Αη-Γιώργη, πυροδότησε την αγανάκτηση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, η οποία ζει εδώ και μέρες τον πύρινο εφιάλτη!

  • Από τον Γ. Αρμουτίδη

Πολλοί μάλιστα κάτοικοι στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε πως οι φωτιές μπήκαν λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό ότι θα υιοθετηθούν μέτρα ασφαλείας (αλυσίδες με καρφιά) στην Εγνατία Οδό, που θα αναχαιτίζουν τη διέλευση λαθρομεταναστών. Περπατώντας στους δρόμους της πόλης, βλέπαμε παντού σπίτια με κλειστά παράθυρα και παντζούρια! Ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν στην πόλη, ενώ αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, με τη μάχη να γίνεται για μια εξάδα φιάλες νερού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άπαντες αναζητούν αντιασφυξογόνες μάσκες, ενώ αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε συγκρότηση ομάδων για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών επίδοξων Νερώνων! Τελευταίο περιστατικό, αυτό στην περιοχή πίσω από τα Lidl, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο έξω από την Αλεξανδρούπολη, όπου οι λαθρομετανάστες «συνελήφθησαν» από κατοίκους της πόλης μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο λαθρομετανάστες με γκαζάκια στην περιοχή του γαλλικού σταθμού κι άλλοι τέσσερις στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πόλης. «Βάλθηκαν να κάψουν την Αλεξανδρούπολη» δηλώνει η Κατερίνα Χ. στη «δημοκρατία».

«Τα δύο παιδιά μου βρίσκονται σε ομάδες για να προστατεύσουν την πόλη μας. Σεβόμαστε τους ανθρώπους, προστατεύουμε όμως τους εαυτούς μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας κάψει σαν τα ποντίκια». Η Δήμητρα Ζ. λέει χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι του ακριτικού Εβρου έχουν ξεσηκωθεί. Το εξοχικό μας βρίσκεται στην περιοχή του σκοπευτηρίου, δίπλα ακριβώς στην Εγνατία Οδό. Αποτελεί τόπο διέλευσης εκατοντάδων μεταναστών.

Περισσότερους από 200 μετρήσαμε μέσα σε ελάχιστους μήνες. Ηδη τους προηγούμενους δύο μήνες εντοπίσαμε οκτώ λαθρομετανάστες ηλικίας από 18 έως 22 ετών και λίγες εβδομάδες αργότερα άλλους τέσσερις και ειδοποιήσαμε αμέσως τις Αρχές. Δεν ήρθε κανείς να τους μαζέψει. Κινήθηκαν μεθοδικά, λες και γνώριζαν τα κατατόπια και τους δρόμους, και βρέθηκαν όλοι μαζί πάνω στη γέφυρα της Εγνατίας Οδού». Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα μπουν οδοφράγματα στην Εγνατία Οδό με καρφιά. Τότε ξεκίνησαν και οι μεγάλοι εμπρησμοί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα