Βιβλική καταστροφή στον Εβρο που καίγεται για 15η μέρα!

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη χλωρίδα και την πανίδα του νομού. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου

Βιβλική είναι η καταστροφή από τη φωτιά που καίει για 15η ημέρα στον Εβρο, με ανυπολόγιστες ζημιές στη χλωρίδα και την πανίδα του νομού. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθελοντών.

«Η μάχη με τα μέτωπα είναι άνιση, καθώς οι εστίες παρουσιάζουν συνεχώς πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εντοπίζονται ενεργά μέτωπα σε Γιαννούλη, Σιδηρώ και Δαδιά» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, περιγράφοντας την κατάσταση.

Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά πλέον κινείται μεταξύ Γιαννούλη και Κορνοφωλιάς. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η από αέρος κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς ένα πυκνό σύννεφο καπνού δυσχεραίνει την ορατότητα στα εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, χθες πυροσβέστες έσωσαν μέσα στο δάσος μεταξύ Δαδιάς και Γιαννούλη 25 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο πύρινα μέτωπα. Οι αλλοδαποί παραδόθηκαν στη Συνοριοφυλακή. Οι μετανάστες βρέθηκαν μέσα στο φλεγόμενο δάσος μόλις 10 ημέρες μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκαν στις 22 Αυγούστου 18 πρόσφυγες και μετανάστες στον Αβαντα και ένας στην περιοχή της Λευκίμμης στις 21 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, την προφυλάκιση των τριών «σερίφηδων», του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων, που κατηγορούνται για την αρπαγή και τον εγκλωβισμό 13 μεταναστών σε αυτοσχέδιο τρέιλερ στο Εβρο αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Το δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια που ζητούσε την προφυλάκιση και στην εισαγγελέα που είχε αντίθετη άποψη. Επειτα από αυτήν την εξέλιξη θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των τριών κατηγορουμένων που ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι τρεις «σερίφηδες» κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά τη «σύλληψη» και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 παράτυπων μεταναστών, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα, ο Αλβανός που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται επιπλέον για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα