Ομάδες γονέων στην Κηφισιά περιπολούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Σε άγρυπνους… φρουρούς της περιοχής τους έχουν μετατραπεί κάτοικοι της Κηφισιάς, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν την ομάδα «Kifissia Watch» και να κάνουν πεζές περιπολίες, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν περιστατικά βίας σε βάρος ανηλίκων!

Τα απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών και ληστειών, κυρίως από συμμορίες «αμούστακων» τραμπούκων, καθώς και οι συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων, ακόμα και μέσα στα σχολεία, ανάγκασαν ομάδα πολιτών, με επικεφαλής γονείς παιδιών, να δημιουργήσει ομάδες επιτήρησης που… παρατηρούν παραβατικές συμπεριφορές.

Οπως τονίζεται στη σελίδα των μελών της ομάδας στο facebook, πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή κατοίκων της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης, και η οποία έχει στόχο την παρακολούθηση και αναφορά κακόβουλων και εγκληματικών ενεργειών στις αρμόδιες Αρχές.

«Αυτό το οποίο έχουμε κάνει είναι μια πρωτοβουλία, στην οποία συγκεντρωνόμαστε διάφοροι γονείς και, γενικότερα, πολίτες του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι κάνουμε βόλτες σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, όπου έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση ανηλίκων, προκειμένου να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποια παραβατικότητα και να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία» τόνισε ο Κύρος Ασφής, πατέρας δύο παιδιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρωτοβουλία πολιτών «Kifissia Watch», τόνισε ότι οι εθελοντές της ομάδας παρατηρούν μόνο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παρέμβουν στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο βίαιο συμβάν: «Δεν παρεμβαίνουμε σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είναι δικός μας ρόλος, ούτε είναι να κάνουμε κάποια επέμβαση σε αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά, αυτό που κάνουμε είναι να παρακολουθούμε, καθόμαστε και βλέπουμε τι συμβαίνει, και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε παραβατική συμπεριφορά, καλούμε απευθείας την Αστυνομία, προκειμένου να επέμβει».

Τέλος, υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας των συμπολιτών του, επισημαίνοντας πως δεν λειτουργούν εν είδει Αστυνομίας, ούτε ως αυτόκλητοι σωτήρες. «Ούτε καν περιπολία είναι. Κάνουμε βόλτα. Ουσιαστικά, αυτό το οποίο κάνουμε είναι μια βόλτα, στην οποία έχουμε τον νου μας μη συμβεί κάτι παραβατικό» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Ασφής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα