Προκαλούν οι αδίστακτοι δολοφόνοι της Ελένης

Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του θέλουν να «σπάσουν» τα ισόβια, πετυχαίνοντας την αναγνώριση ελαφρυντικού στοιχείου

Μνήμες από τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, αναμένεται να «ξυπνήσουν» σήμερα στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που έχουν καταθέσει οι δύο ισοβίτες, δράστες του στυγερού εγκλήματος. Πρόκειται για τον 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του, οι οποίοι με τις αιτήσεις αναιρέσεως θα επιδιώξουν την αναγνώριση ελαφρυντικών ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια που τους έχουν επιβληθεί με απόφαση του Εφετείου.

Ηταν Μάιος του 2022 όταν οι δύο νεαροί άκουγαν τη βαριά καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τη σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας. Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης ήταν η ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων του δεύτερου βαθμού και για τους δύο. Ομόφωνα μάλιστα το Εφετείο δεν τους είχε αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό, όπως άλλωστε και το πρωτόδικο δικαστήριο. Τώρα, με στόχο να ανατρέψουν αυτή τη βαριά καταδίκη και να πετύχουν την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού, οι δύο καταδικασθέντες έχουν προσφύγει στον Αρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής απόφασης.

Με σειρά υπερασπιστικών ισχυρισμών που παραθέτουν στις αιτήσεις τους, οι νεαροί ισοβίτες θα επιχειρήσουν να πείσουν τους αρεοπαγίτες ότι κατά τις δίκες τους τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους λόγω επικριτικών δημοσιευμάτων σε βάρος τους, ότι τα δικαστήρια αυτά δεν δικαιολόγησαν, ως όφειλαν, την απόρριψη του αιτήματός τους για άνοιγμα τεσσάρων κινητών και δύο υπολογιστών της άτυχης φοιτήτριας, την οποία βίασαν και δολοφόνησαν.

Ακόμη, και οι δύο ισοβίτες επικαλούνται σειρά άλλων αναιρετικών λόγων, όπως για παράδειγμα ότι υπήρξε εσφαλμένη αξιολόγηση από τους δικαστές πειστηρίων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, όπως βίντεο και καταθέσεις. Ωστόσο, ένα από τα επιχειρήματα που μάλλον προκαλούν και προσβάλλουν τη μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας προέρχεται από τον 26χρονο Ροδίτη και αφορά τη σεξουαλικότητά του. Συγκεκριμένα, ο καταδικασθείς υποστηρίζει πως το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει για συνδυασμό ουσιών και εκτροπής μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος, επικαλούμενος στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ισχυρίζεται ότι το βράδυ της άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και της δολοφονίας της κοπέλας ο ίδιος έβλεπε βίντεο στη smart TV σε άλλο δωμάτιο και πως, ως προς τη δική του συμμετοχή στο έγκλημα, ο συγκατηγορούμενός του είχε αναφέρει πρωτοδίκως ρητά ότι του είχε ζητήσει να έχει ταυτόχρονο διπλό ρόλο αντίθετης δράσης στη συνεύρεση.

Από το… πάνθεον, όμως, των υπερασπιστικών ισχυρισμών που προβάλλει ο 26χρονος ενώπιον του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου δεν λείπουν και οι αναφορές σε εσφαλμένη κρίση του Εφετείου όσον αφορά την ύπαρξη παλμικών αποτυπωμάτων στο σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε μέχρι θανάτου η αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Οπως υποστηρίζει ο καταδικασθείς, έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένα αποτύπωμα, και αυτό στη βάση του σίδερου, όχι στο σίδερο. Μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς του, αυτό το αποτύπωμα ανήκει στον συγκατηγορούμενό του και όχι στον ίδιο, διότι είναι αριστερόχειρας. Επιπρόσθετα, αναφέρει πως όλα τα χτυπήματα στο θύμα έγιναν με την ίδια ένταση από δεξιόχειρα.

Οι μάρτυρες

Στην ογκώδη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση, αλλά και από τις καταθέσεις που είχαν δώσει μάρτυρες στα δύο δικαστήρια που διενεργήθηκαν προέκυψαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των καταδικασθέντων. Οι δύο νεαροί, αφού βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη και την κακοποίησαν σωματικά μέχρι θανάτου μέσα στην εξοχική κατοικία συγγενών του 26χρονου Ροδίτη, πέταξαν τη σορό της σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο Φώκια, στην περιοχή της Λίνδου, στη Ρόδο.

Η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή -σε ημιλιπόθυμη κατάσταση-, αλλά οι βλάβες που είχε υποστεί ειδικά στο κεφάλι από τα χτυπήματα των δύο καταδικασθέντων (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα) καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθειά της να κινηθεί αποτελεσματικά στο νερό και να επιπλεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει από πνιγμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα