Τον Βρεσθένης στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για την Παραμυθιά

Τον μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο (κεντρική φωτό) θα ψηφίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για νέο μητροπολίτη Παραμυθιάς. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σε αρχιερείς με τους οποίους συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε ενώπιον πολλών μητροπολιτών, με τους οποίους είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση, πως θα τιμήσει με την ψήφο του τον μητροπολίτη Βρεσθένης στις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου. Τους τόνισε πως είχε υποσχεθεί εδώ και πολλά χρόνια ότι θα στηρίξει τον μητροπολίτη Βρεσθένης όταν θα έμενε κενή η Μητρόπολη Παραμυθιάς, έναν ιεράρχη που άδικα είχε θυσιαστεί την περίοδο της κρίσης της Εκκλησίας το 2005.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ακούγεται έντονα για τη συγκεκριμένη κενή Μητρόπολη Παραμυθίας και το όνομα του συνοδικού γραμματέα α’ της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα Μιχαλάκη, ο οποίος προτείνεται από συγκεκριμένο μητροπολίτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον γραμματέα και πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα, προτείνοντάς του τη θέση του αρχιγραμματέα. Είναι σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση του νυν αρχιγραμματέα, επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πιθανότερος διάδοχος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ο π. Σεραπίων φέρεται ότι αρνήθηκε ευγενικά τη θέση στον Αρχιεπίσκοπο, λέγοντάς του πως προτιμά να τεθεί υπό την κρίση της Ιεραρχίας και να ζητήσει την ψήφο της ως μητροπολίτης, καθώς διανύει ήδη το 60ό έτος της ηλικίας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα