Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι κατάσκοποι

Βιντεοσκοπούσαν με drone τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού που λειτουργεί στον Πόρο

Τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο βιντεοσκοπούσαν με drone δύο Τούρκοι, οι οποίοι έχουν μπει στο… μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μόλις μία εβδομάδα μετά το κατασκοπευτικό θρίλερ με τη δολοφονία των πέντε Τούρκων στη Λούτσα, μία ακόμα υπόθεση κατασκοπίας έρχεται να κινητοποιήσει τους πράκτορες της ΕΥΠ. Οι δύο Τούρκοι επιτηρούσαν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο, και συγκεκριμένα το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού που λειτουργεί στο νησί. Είχαν φτάσει στον Πόρο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και έμεναν σε ξενοδοχείο κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης είδαν το πρωί της επόμενης ημέρας το drone που πετούσε πάνω από τις εγκαταστάσεις και σήμανε συναγερμός. Οταν διαπίστωσαν ότι η βιντεοσκόπηση γινόταν από ξενοδοχείο του νησιού, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Χειροπέδες

Λίγο αργότερα, και πριν προλάβουν να πάνε οι αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, οι δύο Τούρκοι, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού με ξένες πινακίδες, έφυγαν από τον Πόρο με πλοίο προς το λιμάνι του Γαλατά, στην Πελοπόννησο. Από εκεί κατέληξαν στη Μονεμβασία, όπου τους εντόπισαν αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί και τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι συλληφθέντες δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις για το βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψε το drone τους στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο, και για τον λόγο αυτόν οδηγήθηκαν στην Αθήνα για να εξεταστούν από αξιωματούχους της ΕΥΠ, κατηγορούμενοι για κατασκοπία.

Το drone τους, που κατέγραψε στρατιωτικούς στόχους, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τους εξετάζονται από ειδικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να διαπιστώσουν πότε ήρθαν στη χώρα μας, πού διέμεναν, τις επαφές τους και τι ακριβώς ήθελαν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και οι έρευνες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα. Μετά το τέλος της προανάκρισης, οι δύο κατηγορούμενοι ως κατάσκοποι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα