Άγρια περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων!

Χαράκωσαν και λήστεψαν 16χρονη έξω από τον σταθμό μετρό «Αγία Μαρίνα», στο Αιγάλεω, απείλησαν 26χρονο με ένα μεγάλο κλαδί δέντρου στην Κηφισιά

Ανησυχητικές και συνάμα επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της παραβατικότητας στους νέους, με ολοένα περισσότερους ανηλίκους ή άτομα νεαρής ηλικίας να μεταπηδούν από τα θρανία στην παρανομία!

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησε μια 16χρονη λίγο πριν από τις 10 προχθές το βράδυ, έξω από τον σταθμό μετρό «Αγία Μαρίνα», στο Αιγάλεω, όταν τρεις νεαροί τής επιτέθηκαν και τη χαράκωσαν με μαχαίρι στο φρύδι για να της κλέψουν το κινητό τηλέφωνο, προτού τραπούν σε φυγή! Αιμορραγώντας και σε κατάσταση σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας στην Κηφισιά είχαν συλληφθεί τρεις ανήλικοι, οι δύο ηλικίας 16 ετών και ο τρίτος 17 ετών, οι οποίοι απείλησαν έναν 26χρονο με ένα μεγάλο κλαδί δέντρου για να τον ληστέψουν!

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης ενάμισι γραμμαρίου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μέσα σε όλα αυτά, σοκάρει η καταγγελία καθηγητών σε σχολείο των Χανίων, σύμφωνα με την οποία στις σχολικές τσάντες κάποιων μαθητών εντοπίστηκαν από δυναμιτάκια και πλαστικά όπλα μέχρι μαχαίρια και taser (συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης)! Ειδικότερα, στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν οι γονείς αναφερόταν ότι στην αντίληψη καθηγητών του σχολείου έχει υποπέσει ότι κάποιοι μαθητές φέρουν στις τσάντες τους αντικείμενα τα οποία δεν έχουν θέση στο σχολικό περιβάλλον και αμέσως μετά τονιζόταν: «Συγκεκριμένα, αναπτήρες, taser (συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης), μαχαίρια, πλαστικά όπλα/πιστόλια και δυναμιτάκια ΔΕΝ επιτρέπονται σε καμία περίπτωση στο σχολικό περιβάλλον. Παρακαλούμε οι γονείς και οι κηδεμόνες, οι οποίοι είστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το τι φέρουν οι μαθητές στην τσάντα τους, να φροντίσετε για τον απαραίτητο έλεγχο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μόνο τον περασμένο μήνα σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 1.353 ανήλικοι, ενώ σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 86 ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών, 17 για βιασμό ή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους και πορνογραφία ανηλίκων, 242 για παραβάσεις του ΚΟΚ και της οδικής ασφάλειας, 28 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 75 για εξαρτησιογόνες ουσίες, 292 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες), δύο για αρπαγή ανηλίκων, επτά για εγκληματική οργάνωση, οκτώ για απείθεια και τέσσερις για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Επίσης, συνελήφθησαν εννέα ανήλικοι για πλαστογραφία, τέσσερις για εμπρησμό και 16 για απειλή. Η πλειονότητα των συλλήψεων καταγράφηκε στην Αττική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα